LIGE NU:

Dom i skrothandler-sag: Ægtepar idømt bødestraf og tvangsbøder

Bøder på 30.000 kroner samt tvangsbøder indtil påbud er efterkommet. Sådan lød dommen fredag i den såkaldte skrothandler-sag fra Aggersund. En afgørelse, som ægteparret vil anke.

I årevis har skrothandler Kenneth Haastrup fra Aggersund og hans mange skrotbiler på ejendommen midt i byen været heftigt debatteret. 

Vesthimmerlands Kommune har desuden udstedt en række påbud om at rydde op på de ejendomme, hvor skrotbiler og andet affald hobede sig op. Men det er ikke blevet gjort.

Derfor idømte Retten i Aalborg fredag Kenneth Haastrup og hans kone - der ejer ejendommene - bøder på hver især 30.000 kroner for ikke at have efterkommet disse påbud.

- Jeg kan kun sige, at jeg er tilfreds med dommen, fordi den følger stort set vores anklageskrift, siger Peter Møller Nielsen, der er senioranklager hos Nordjyllands Politi.

Derudover er parret idømt tvangsbøder på henholdsvis 8.000 og 10.000 kroner om måneden, indtil kommunens påbud er efterkommet. Tvangsbøderne træder i kraft fra 1. oktober.

Planloven og byggeloven overtrådt

Sagen endte med at blive til en straffesag, fordi ægteparret som sagt ikke har rettet sig efter de påbud, som Vesthimmerlands Kommune har givet dem i løbet af 2019 om at fjerne skrotbiler og andet affald fra ejendommene.

Senioranklager Peter Møller Nielsen forklarer, at retten kort fortalt er kommet frem til, at den måde, som parret anvender ejendommene på, er i strid med planloven.

Han forklarer derudover, at retten er kommet frem til, at byggeloven også er overtrådt, fordi ejendommene 'i negativ forstand skiller sig ud fra de øvrige ejendomme i Aggersund, hvilket er en overtrædelse'.

TV2 Nord har fredag været i kontakt med Kenneth Haastrup, der ikke har ønsket at kommentere på dommen. Han oplyser dog, at ægteparret anker afgørelsen til landsretten.

Borgmester tilfreds, men...

Per Bach Laursen (V), der er borgmester i Vesthimmerlands Kommune, er tilfreds med dagens dom.

- Jeg er tilfreds med, at der er faldet en afgørelse, som kommer kommunen i møde. Det er en sag, der har kørt i rigtig mange år, og der er nogle borgere i Aggersund, som simpelthen venter på, at der kommer en anden tilstand i byen, og det er jo dén, vi går efter, lyder reaktionen fra borgmesteren, som efterfølgende tilføjer:

- Men jeg er godt klar over, at med resultatet i dag så er det jo ikke slut med sagen. Det kører jo videre, kan jeg konstatere, siger Per Bach Laursen til TV2 Nord.

Selvom borgmesteren ærgrer sig over den langvarige sag, så glæder han sig over resultatet særligt på byrådets og kommunens medarbejderes vegne.

- Der har været stillet spørgsmålstegn ved, om det overhovedet var muligt at få dem dømt på grundlag af den lovgivning, vi har i dag. Derfor har vi diskuteret meget, om der skulle en anden national lovgivning til, siger Per Bach Laursen (V) og fortsætter:

- Men det, kan vi nu konstatere, er faktisk ikke nødvendigt. Vi kan godt, med den lov vi har i dag, komme videre i at få ryddet op i Aggersund, siger han.

Borgmester Per Bach Laursen tror på, at parterne en dag finder en løsning på konflikten.

- Men det tager nok lidt længere tid, end jeg havde håbet på, siger han til TV2 Nord.

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

def_thumb,50_percent

play Boksning: Jydske Mesterskaber afholdt i Nørresundby

Brand i ældrebolig

play Brand i ældrebolig: Frygtede 90-årig kvinde var derinde

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

def_thumb,50_percent

play Boksning: Jydske Mesterskaber afholdt i Nørresundby

Til forsiden

Til forsiden