LIGE NU:

Efter 10 måneder som minkavler: Morten mister sit levebrød

En minkavler fra Skivum kunne i dag se sin fremtid i form af tusindvis af mink blive aflivet på grund af corona.

Morten Nielsen kan næsten ikke holde ud at vende blikket mod sine minkstalde. Staldene er spærret af, og indenfor afspærringen bliver Mortens fremtid og levebrød tilintetgjort. Klokken 9 torsdag morgen gik Beredskabsstyrelsen i gang med det omfattende arbejde med at aflive samtlige 13.500 mink på gården ved Skivum i Vesthimmerland. Snart kommer turen til de 16.000 mink, som han har på en anden gård.

- Jeg er rystet og frustreret, og jeg synes, det er meget utroligt, at det her kan ske ud fra et forsigtighedsprincip. Jeg har slet ikke ord for det, siger Morten Nielsen.

Artikel fortsætter efter videoen:

 

Det er ikke kun Morten Nielsen, der bliver ramt. Der er omkring 300 minkfarme i Nordjylland, og 800 på landsplan.  I hele landet beskæftiger minkfarmene cirka 3000 personer, og det vurderes, at mindst 6000 arbejder enten direkte i minkindustrien eller i et af de mange følgeerhverv.

quote Stemningen har været dyster den sidste tid. Vi har hele tiden prøvet at klamre os til det håb, der har været, men det sidste håb blev fjernet i går aftes, og det slår hårdt.

Morten Nielsen, minkavler, Skivum

Men en aflivning af alle danske mink, inklusive alle avlsdyr, er der flere, der har spået, at det er endegyldigt slut for dansk pelsdyravl. Derfor ser Morten Nielsen nu ind i en fremtid, som han ikke aner, hvad bringer.

- Jeg er slet ikke begyndt at tænke på fremtiden. Vi har jo nogle farme, vi skal have gjort rene og have afsluttet. Og er det her en definitiv lukning af erhvervet, vil jeg håbe, at vi kan blive kompenseret på en måde, så vi kan komme videre, men min største frygt er da at stå i en konkurs om et år, siger han.

Morten Nielsens første ti måneder som selvstændig minkavler han ikke været en dans på roser. Da coronaen ramte, blev det sværere at sælge skind. Så lysnede markedet godt nok, men det varede ikke længe, inden virus blev fundet i mink og det atter så sort ud. Og nu ser det altså ud til at være slut.

- Stemningen har været dyster den sidste tid. Vi har hele tiden prøvet at klamre os til det håb, der har været, men det sidste håb blev fjernet i går aftes, og det slår hårdt, siger han.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden