LIGE NU:

Et stigende antal underretninger bekymrer ikke i Vesthimmerland

I løbet af det sidste år har der været en stigning på 33 procent i antallet af underretninger omkring børn i Vesthimmerland. En udvikling, der indtil videre ikke bekymrer i kommunen.

Fra februar 2015 til februar 2016 har der været en stigning i antallet af underretninger på 33 procent i Vesthimmerland Kommune. Stigningen af underretninger er primært sket fra institutioner og samarbejdspartnere. Den store stigning i underretninger er ikke nødvendigvis negativt, pointerer et byrådsmedlem. 

Underretninger er jo ikke som sådan negative.

- Underretninger er jo ikke som sådan negative. Det er jo positivt, at der er nogle, der bekymrer sig for børnene. Så det er ikke noget, vi på den måde synes er skrækkeligt, siger Morten Mejdahl, Venstre, der sidder i Socialudvalget i Vesthimmerland.

Han understreger at tre underretninger i stedet for en, ikke nødvendigvis tager tre gange så lang tid at behandle, hvis alle tre underretniger er på samme barn. De mange ekstra underretninger tager dog stadig flere af kommunens ressourcer. 

- Vi vurderer alle underretninger inden for 24 timer alle årets dage. Det tager da ressourcer, det er da ikke nogen hemmelighed, men vi skal jo ikke sætte noget i gang for at undgå underretninger, siger Morten Mejdahl. 

Vi skal jo ikke sætte noget i gang for at undgå underretninger

Der var i februar 2016 131 underretninger fordelt på 101 personer. Det er i løbet af et år en stigning i antallet af underretninger på 33,7% fordelt over 101 personer, hvilket ogå er en stigning på 18,8 procent. 

 

 

Seneste måned (feb-16)

Sidste måned (jan-16)

Sidste år (feb-15)

Udvikling seneste måned

Udvikling seneste år

Personer

101

102

85

-1,0%

18,8%

Underretninger

131

119

98

10,1%

33,7%