LIGE NU:

Forurenet grund i Aalestrup udgør risiko for grundvandet

En grund i Aalestrup, der tidligere husede et autoværksted med benzinsalg, er så forurenet, at den udgør en risiko for grundvandet. Region Nordjylland er nu i gang med at rense grunden.

På Borgergade 21 i Aalestrup er grunden så forurenet, at den udgør en risiko for grundvandet, der indvindes ved Aalestrup Vandværk.

Tidligere lå der et autoværksted med benzinsalg på grunden, og ved en forureningsundersøgelse kunne Region Nordjylland konstatere en meget kraftig benzinforurening omkring det tidligere benzinsalgssted. Resultaterne af forureningsundersøgelsen viste, at både jord og grundvand var forurenet med benzin, og at der er fritliggende benzin ovenpå dele af grundvandet.

Det har nu fået Region Nordjylland til igangsætte et omfattende oprydningsarbejde, der skal sørge for at de 1.800 tons benzinforurenet jord bliver fjernet, så grundvandet igen bliver sikret.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at gøre processen med opgravning af den forurenede jord så tryg for borgerne som muligt, og så glæder jeg mig over, at vi med indsatsen her kan være med til at sikre rent vand til borgerne i Aalestrup, siger Mads Møller Thomsen (V), formand for Region Nordjyllands Klima- og miljøudvalg.

Oprydningen er støjende

At få renset det 300 kvadratmeter store forurenede område er et stort arbejde og kræver derfor store maskiner. Derfor vil arbejdet også komme til at påvirke dem, der bor omkring den forurenede grund, oplyser Region Nordjylland.

Forureningen ligger dybt, og derfor er det nødvendigt at etablere en såkaldt spuns, der er en væg af jernplader. Spunsen skal være med til at sikre vejen og naboerne til det forurenede område.

Det er blandt andet det arbejde, der vil komme til at støje, og de store maskiner kan give rystelser i området. Derfor vil der løbende blive foretaget målinger af rystelser fra arbejdet.