LIGE NU:

Fuldt hus til landbrugsmesse

Det er 31. år, at der er messe i Vesthimmerland, hvor udstillerne kan vise deres kvægavl frem.

Maskiner og malkekøer i massevis fyldte hallerne i Messecenter Vesthimmerland i dag. Den årlige Agro Nord-messe blev afholdt, og igen i år var der fuldt hus.

Det er 31. år, messen bliver holdt i Vesthimmerland. Udstillerne kommer fra både Danmark og udlandet, og på messen får de mulighed for at vise deres kvægavl frem. I løbet af dagen er der flere konkurrencer, hvor de bedste kalve og køer udvælges. Derudover er der mulighed for at se de nyeste landbrugsmaskiner og teknologier. For messecentret kræver det lidt ekstra arbejde at få plads til både dyr og maskiner.

- Det her er en af de helt store messer, og vi har brug for alle de kvadratmeter, vi har. Der er en del logistik med at bygge op, for som man kan se her i hallen, så er der masser af store maskiner, og det er vigtigt, at maskinerne kommer ind i hallen i den rigtige rækkefølge, for de kræver meget plads for at komme ind, og selvfølgelig skal der også være plads til dyrene i hal to og hal tre, så der er en del logistik med at få det hele til at gå op, siger direktør Brian Otte fra Messecenter Vesthimmerland.

Direktør Brian Otte fra Messecenter Vesthimmerland har sammen med sine medarbejdere haft travlt med at gøre klar til messen.

Formand for Agro Nord, Henrik Dalgaard, siger, at messen er vigtig for Vesthimmerland, fordi landbruget har stor betydning og fylder meget. Og så håber han, at landmændene for en dag kan glemme dagligdagens problemer.

- For det første håber jeg, at de får en rigtig god dag og ikke bekymrer sig om, at markerne står under vand, men glemme det for en enkelt dag, og i stedet komme op og møde sine kollegaer og se, hvad der er af nye ting. Vi er i hvert fald klar til at tage imod dem heroppe, siger Henrik Dalgaard.