LIGE NU:

Grimt træ bliver til souvenirs: Få dit eget stykke af Aars' berømte juletræ

Det verdensberømte, grimme juletræ fra Aars blev pillet ned i januar, men snart får det nyt liv og kan komme hjem i folks stuer.

Den største omsætningssucces og tilskuermagnet i nyere tid i Aars, Danmarks grimmeste juletræ, der i december gik verden rundt i diverse medier, er muligvis blevet pillet ned fra torvet ved apoteket.

quote Vi leger med lidt forskellige idéer, men jeg kunne forestille mig, at vi skærer stammen ud i skiver.

Jørgen Sørensen

Men det er langt fra dødt og glemt. Tværtimod.

Handelsstandsforeningen i Aars har nemlig planer om at genbruge stammen fra det vinde og skæve træ til at lave souvenirs, så alle, der forelskede sig i træet, kan få sit eget stykke af det. Det fortæller Jørgen Sørensen, der var med til at sætte træet op i sin tid.

- Vi er ikke helt i mål med projektet endnu, men ja, det er planen, at vores juletræ skal blive til souvenirs. Vi leger med lidt forskellige idéer, men jeg kunne forestille mig, at vi skærer stammen ud i skiver, som folk kan købe og bruge til at lave juledekorationer på i mange år, siger Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening.

Succeshistorie fortsætter

Det grimme juletræ trak pludselig overskrifter i december, efter flere billeder af det var blevet delt og diskuteret i en facebookgruppe for folk fra Aars. Og det var ikke kun danske medier, der kastede sig over billederne og historien om det aparte juletræ - også skandinaviske og sågar amerikanske CNN fortalte om træet. 

Det fik turisterne til at valfarte til Aars for at få et billede, og den øgede trafik i hovedgaden kunne mærkes hos byens forretninger, der omsatte for mere end sædvanligt i december. 

Folkestemningen, der først havde været noget negativ, vendte da også på rekordtid, så borgerne i Aars endte med at elske deres træ og gøre en fest ud af at lade børnehavebørn fra byen pynte det.

350 børnehavebørn forsøgte i dag at rette op på det skæve juletræ i Aars

I starten af januar blev træet så pillet ned sammen med den øvrige julepynt, men succeshistorien slutter altså ikke her.

Penge til julebelysning

- Idéen kom sådan set fra mig selv. Jeg er jo blomsterhandler, og da jeg åbnede min butik for 35 år siden, var sådan nogle træplader til at lave dekorationer på i høj kurs. Og så er det jo også en måde for folk at få mest muligt ud af træet på, siger Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening. 

Så planen er lagt, men det er endnu uvist, hvornår de færdige souvenirs rammer butikkerne.

- Vi skal lige have regnet ud, hvornår det giver mening at sælge skiverne, om det skal være nu eller først lidt senere på året - og i hvilke butikker. Vi har været lidt nervøse for, om vi malkede det her træ lige rigeligt ved at gøre det her, men omvendt er det jo også dumt ikke at udnytte mulighederne, siger Jørgen Sørensen.

- Og vi gør det ordenligt. Det er jo ikke sådan, at træskiverne vil blive solgt til ågerpris, som om det var et stykke af Berlinmuren. Det er bare lidt sjov, og så kan folk få både et stykke og et billede af træet at gemme, tilføjer han.

Overskuddet fra salget vil gå til at finansiere julebelysningen i Aars, som hvert år løber op i mellem 140.000 og 200.000 kroner. 

Julehandlen i Aars er steget på grund af juletræsturister
25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden