Hærværksmand gik amok i Aars: Smadrede Sørens butik og tre andre steder

En 41-årig mand gik ifølge Aars-fotograf på hærværkstogt i Aars. Nordjyllands Politi vil nu undersøge, om hærværket kan være personligt motiveret.

Fotograf Søren Friis fra Aars fik i nat et uventet opkald. 

I røret var lejeren over hans fotoforretning Foto-Lab på Himmerlandsgade i Aars:

"Der står en og smadrer dine butiksruder med en hammer", lød det fra lejeren, der skyndte sig at få sko på for at gå ned og stoppe det. 

Tre unge var i området og hjalp lejeren med - på afstand - at forfølge gerningsmanden, som var gået videre til byens apotek for at smadre ruder der. De fik ringet til politiet og oplyst dem om gerningsmandens lokation.

De unge hjælpere optog denne video, hvor man kan høre, hvordan gerningsmanden smadrer ruder ved apoteket. De holdt sig på afstand og tilkaldte politiet.

Det fortæller Søren Friis:

- Han nåede at smadre samtlige ti vinduer i butikken. Han stod med en stor hammer og slog på alle vinduerne, kunne jeg se på vores video-overvågning, siger han.

Det lykkedes ifølge butiksejeren politiet at rykke hurtigt ud og pågribe gerningsmanden ved apoteket.

- Jeg er meget taknemmelig over de unges hjælp med at pågribe ham, siger Søren Friis.

Fotograf Søren Friis har butik og fotostudie på Himmerlandsgade i Aars. Hans butik var et af fire steder, der natten til tirsdag blev offer for en hærværksmand med en hammer.
Fotograf Søren Friis har butik og fotostudie på Himmerlandsgade i Aars. Hans butik var et af fire steder, der natten til tirsdag blev offer for en hærværksmand med en hammer.

Mindst fire lokationer i Aars 

Ifølge Søren Friis havde gerningsmanden forinden sin hærgen på fotoforretningen været forbi Lægehuset Østermarken og Sparekassen Danmark og smadret ruder.

Og det har da også taget sit indhug i julestemningen.

- Der gik lidt skår i juleglæden, da jeg så butikken i nat, siger han og fortsætter: 

- Det er lidt hårdt, når vi har haft så juletravlt samtlige timer i døgnet for at få alt gjort klar til jul. Så kommer man ned og ser, det bare er et stort glasskår.

quote Vi ved ikke, hvorfor han er gået efter netop de pågældende steder - og på den måde.

Mikkel Brügmann, politikommissær, Efterforskningscenter Himmerland

Alligevel er Søren Friis i stand til at se tingene fra den positive side:

- Selvom jeg har lidt uro omkring det hele i dag, så er jeg alligevel glad for, at det ikke var noget personligt. Det var tilfældigt, at vi lige blev ramt, siger han og uddyber:

- Han kom over til vores butik, fordi der var lys i udstillingsvinduerne. Det havde været værre, hvis det var rettet mod os.

Ukendt motiv

Hos Nordjyllands Politi bekræfter politikommissær Mikkel Brügmann fra Efterforskningscenter Himmerland, at man har anholdt og sigtet en 41-årig mand. Han er sigtet for fire tilfælde af hærværk.

Den 41-årige er i forvejen kendt af politiet. Motivet for hans handlinger har efterforskningen indtil videre dog ikke kunne kaste lys over.

- Vi ved ikke, hvorfor han er gået efter netop de pågældende steder - og på den måde. Men det er da noget, vi har haft i vores overvejelser - om det var personligt motiveret, og om stederne var blevet udvalgt, siger Mikkel Brügmann.

Ifølge politikommissæren faldt den 41-årige hurtigt til ro, da patruljen ankom til stedet. Han blev anholdt stille og roligt og uden håndgemæng. Nu skal efterforskningen afklare hele forløbet.

- Det er en kedelig sag og underligt, man vælger at gå så meget amok i løbet af natten. Vi håber at blive klogere på, hvad årsagen er, siger Mikkel Brügmann.

Den 41-årige er løsladt igen, men sigtelserne for hærværk vil blive opretholdt.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Har stadig åbent op til jul

Butiksejeren fik i nat hurtigt hjælp fra en glarmester til at få blændet af, og tirsdag er butikken stadig åbnet op som normalt

Først i starten af januar er der udsigt til, at de nye vinduer kommer på plads.

- Nu er det selvfølgelig lidt forringet billedkvalitet, kunderne ser vores udstillingsvinduer i, joker Søren Friis. 

Søren lover, at alt bliver leveret til jul.
Søren lover, at alt bliver leveret til jul.
Foto: Privatfoto, Søren Friis

Og kunderne har da også bemærket, at butikken ser anderledes ud end normalt efter den voldsomme nat.

- Så får vi bare en snak om det, siger butiksejeren og lover, at alle kunder når at få deres foto-gaver leveret til tiden.

- Vi når da at blive færdige til jul - det er heldigvis ikke gået ud over produktionsapparatet.


Seneste nyt

fra Nordjylland