Foto: Michael Kragmann, TV2 Nord

Hornum Skoles ledelse flyttet efter forældreklager

Utilfredshed og mistillid til skolens ledelse har nu resulteret i, at Hornum Skoles leder og viceleder er blevet flyttet til andre job.

Når eleverne på Hornum Skole om få dage vender tilbage efter juleferien, vil skolens ledelse ikke længere være den samme. Efter længere tids ballade har Vesthimmerlands Kommune valgt at gå ind i sagen og flytte skoleleder Morten Birk Petersen og viceskoleleder Heidi Jeppesen.

01:14

Ledelsen på Hornum skole er blevet fjernet af Vesthimmerlands Kommune. Det sker efter massivt pres fra lokalsamfundet

Luk video

Striden begyndte, da skolens ledelse fyrede en lærer som del af en sparerunde. Efterfølgende startede forældre til børn på skolen en underskriftsindsamling på Facebook, der udtalte mistillid til skolens ledelse - der var nemlig tale om en yderst afholdt lærer fra lokalområdet, som ledelsen havde fyret, kom det frem.

- Vi er ikke glade for eller stolte af den måde, det er sket på. Men vi gør det her for at beskytte den ledelse, vi har, fra den situation, der var blevet skabt, siger Henrik Dalgaard, K, formand for Børne- og Skoleudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Ifølge kommunen er afskedigelsen af læreren dog foregået helt efter bogen. Alligevel er ledelsen nu blevet flyttet til andre job i kommunen på grund af den store mistro. 

- Men jeg synes, vi skal lære af det her. Vi skal turde snakke med hinanden, skoleleder og skolebestyrelse, og det vil jeg tage initiativ til næste gang, vi skal have dialogmøde. Lad os nu snakke sammen, for der er ingen, der ønsker, at en sag skal ende sådan her, siger Henrik Dalgaard.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skolebestyrelsen på Hornum Skole.