I et årti har byen været mest kendt for skrotbiler – nu vil Jimmy puste nyt liv i sin barndomsby

De sidste mange år har Aggersund mere lignet en by i forfald end i fornyelse, men det vil bysbarnet Jimmy Foldager Madsen nu lave om på.

Hvis man kommer ind i Aggersund fra syd, er det første, man bliver mødt af en stor, tom parkeringsplads foran en forladt korn- og foderstofgrund.

Synet er ikke meget bedre fra nordsiden, hvor biler i hobetal hos skrothandleren i byen, er det første man får øje på, når man nærmer sig bygrænsen.

Alt ovenstående kan dog snart være fortid, for hvis det står til bysbarnet Jimmy Foldager Madsen, så skal Aggersund forskønnes og fornyes.

- Den gang jeg opvoksede her i Aggersund i 70’erne og 80’erne, der var der masser af liv nede ved fjorden og over alt i byen, og det er det liv, jeg gerne vil have tilbage til Aggersund, siger Jimmy Foldager Madsen.

”Fra skrot til slot”

For nyligt har han opkøbt flere grunde i midten af sin barndomsby, der tilsammen udgør et areal på flere tusinde kvadratmeter. Den ene grund er den før omtalte korn- og foderstofgrund, mens købene også tæller almindelige parcelhusgrunde – og ej at forglemme den meget omtalte og omdiskuterede skrothandlergrund.

Tilsammen skal de mange kvadratmeter danne ramme om Jimmy Foldager Madsens drøm om, at Aggersund kan blive forvandlet og få sig et nyt ry.

- Aggersund er noget nu, man bare kører hen over, men det er en usleben diamant, som vi skal have lavet fra skrot til slot, siger Jimmy Foldager Madsen.

Det nye projekt kaldes trekanten og indebærer blandt andet, at korn- og fodergrunden jævnes med jorden for at gøre plads til et helt nyt område med plads til en stor dagligvarebutik.

Endelig skal skrothandlergrunden også jævnes med jorden sammen med flere andre mindre grunde, for i alt skal der bygges nye butikker på omkring 3.000 kvadratmeter, hvis Jimmy Foldager Madsens drøm bliver til virkelighed.

- Andre steder i landet vil man give sin højre arm for at have sådan en beliggenhed, så vi skal udnytte, at vi har sådan en unik mulighed. Det skal blive et samlingssted for byen, siger Jimmy Foldager Madsen.

”En torn i øjet”

I Vesthimmerlands Kommune har de foreløbigt også hilst projektet velkommen. I sidste uge blev det besluttet, at kommunen ville sige god for Jimmy Foldager Madsens projekt frem for et andet. Det skyldes blandt andet, at han havde en plan for at få skrothandleren og alle deres biler ud af byen.

- Det har jeg svært ved at beskrive med ord, for det er jo helt fantastisk, at det kommer til at ske. Det har været en torn i øjet på langt de fleste Aggersund-borgere igennem mange år, at der har været de her biler, der har stået mærkværdige steder i byen – det vil glæde mig den dag, hvor det får et stop, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune Per Bach Laursen (V).

VIDEO: Se indslaget herunder: 

De sidste mange år har Aggersund mere lignet en by i forfald end i fornyelse, men det vil bysbarnet Jimmy Foldager Madsen nu lave om på.

Endnu mere vigtigt er det måske blevet for Vesthimmerlands Kommune at få ryddet op i Aggersund, efter ringborgen Aggersborg få kilometer væk fra byen blev optaget på den prestigefyldte Unescos Verdensarvsliste.

- Når man får gæster, så vil man gerne have, at det tager sig pænt ud, siger Per Bach Laursen.

Beskeden fra skrothandleren er da også, at han og konen skal flytte ud af byen til foråret. De har ikke ønsket at stille op til interview, men bekræfter overfor TV2 Nord, at bilerne på grunden nu skal sælges, inden de selv skal finde ny bolig – hvor ved de ikke endnu.

Jysk eller Rema?

Hvad der præcis kommer til at være af butikker i det nye område, Jimmy Foldager Madsen vil bygge, er ikke lagt fast endnu. Der har været snak om, at det kunne blive en Rema 1000 og en Jysk-butik, men Jimmy Foldager Madsen kan kun fortælle, at der har været mange, der har været interesserede i at blive en del af det nye Aggersund.

En ting er dog efterhånden helt sikkert for det entreprenante bysbarn – der kommer til at ske noget i hans barndomsby.

- Nu er det ikke hvis og hvis, det er når. Det er det, vi snakker om nu, siger Jimmy Foldager Madsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland