SENESTE NYT:

Inger-Lises have er oversvømmet: - Det er en flot udsigt, men jeg vil hellere have græs

Det er de seneste dages store regnmængder, der har oversvømmet Inger-Lise Jensens have.

Inger-Lise Jensen har altid haft vandudsigt fra sit hus i Aggersund.

- Vi har udsigt ud over fjorden, og vi har broen. Vi har det hele. Så det er dejligt, siger hun.

Men i disse dage er der knap så langt til vandet, som der plejer at være. Hendes have er ramt af oversvømmelser som konsekvens af de seneste dages store regnmængder.

I stedet for en grøn græsplæne, har hun nu fået en spejlblank og våd, overflade i sin have, hvor kun enkelte afgrøder stikker op.

- Det er jo en flot udsigt, men til daglig vil jeg hellere have, at der er græs. Men vi har jo vænnet os til det, siger husejeren.

 
 
Foto: Robert Bedseted

Hun har boet i huset ved Limfjorden i 40 år og har oplevet adskillige oversvømmelser, dog i mindre omfang end denne gang.

- Det sker en gang hvert fjerde eller femte år, så vi har set det mange gange. Limfjorden er jo fascinerende. Man kan se, hvor hurtigt ting kan ske, siger hun.

Selvom Inger-Lise Jensen har haven fuld af vand, er det ikke noget, der bekymrer hende.

- Det er jo ferskvand og ikke saltvand. Det vil sige, at det ikke ødelægger vores natur og vores afgrøder til sommer.

- Vi fik sat et dige op ud mod fjorden, der gør, at saltvandet ikke kommer ind. Dengang vi ikke havde det, var det ikke sjovt. Saltvandet ødelagde vores have. Det har jo også betydning den dag, vi vil sælge huset, fortæller hun.

Risikoen for oversvømmelser, mener Inger-Lise Jensen altid vil være der, når man bosætter sig så tæt på Limfjorden.

- For tre år siden var der også rigtig meget vand. Dengang var beredskabet ude og tømme det med en pumpe, og der så vi, hvor hurtigt det gik med at få det tømt. Så hvis vi har en pumpe til at stå her hele tiden, vil det hjælpe. Men selvfølgelig vil vi altid have en grund, der er mere fugtigt, siger hun.