Jæger tog sin søn ud i naturen: Håndfodrede buk

Far og søn tog på bukkejagt, og fik sig en fantastisk oplevelse. De fik ikke et bytte med hjem - i stedet fik sønnen en ny ven.

Lars Holland Sørensen er jæger og bruger hvert forår en stor del af sin fritid i naturen, og det har han i år besluttet sig for at dele med sine to sønner. 

Da 9-årige Jens Christian var med sin far på bukkejagt for første gang, et sted mellem Øster Hornum og Støvring, skete der noget ganske usandsynligt. Drengen kom helt tæt på en ung buk, og kunne faktisk både ae dyret og håndfodre det. 

- Vi havde længe siddet i et af vores jagt tårne og spejdet efter liv. Der skete ikke så meget, så vi tænkte, at vi ville tage et andet sted hen, og så ser vi en buk. Vi parkerede bilen og fulgte efter bukken, fortæller Lars Holland Sørensen. 

Enestående oplevelse for en jæger gennem 23 år 

Bukken smed sig i græsset, og Lars Holland Sørensen tog mobilen frem så han kunne filme, når sønnen gik hen mod bukken. Så ville de bagefter kunne se, hvor hurtigt sådan en buk kan flygte, tænkte han. 

- Jens Christian rakte hånden frem, og dyret tog kontakt. Da han gav den noget græs, blev de gode venner, fortæller han. 

-  Det var en helt fantastisk oplevelse. Jeg tog jagttegn i 1997, og har aldrig set vilde dyr opføre sig sådan her før. Jeg blev helt rørt, fortsætter han. 

Efterfølgende har Lars Holland Sørensen været ude samme sted igen for at se, om bukken stadig var i området, men den er væk igen. 

- Jeg tror, det er er en engangsoplevelse, siger han. 

Lad naturen gå sin gang

Jakob Konnerup, der er natuvejleder og biolog ved Lille Vildmosecentret fortæller, at han ikke har hørt om sådan et tilfælde før. Men der kan være en god forklaring på det. 

- Ofte er den sociale adfærde ikke så veludviklet hos unge bukke. Måske er den lige blive smidt hjemmefra af sin mor, og skal til selv at gøre sig sine erfaringer. Unge bukke kan blive lidt forvirret, og som enhver jæger ved, så er unge bukke nysgerrige og ikke helt så forsigtige - derfor er de ofte et nemt bytte, forklarer han. 

Han tror, at det er en tendens man vil begynde at se mere af. Men han anbefaler, at man ikke fodre dyret. 

- Det vil ændre dyrets natur. Hvis den forlader sig på, at den kan få det igen, mister den sin naturlige sky-hed. Lad naturen gå sin gang, siger han. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland