LIGE NU:

Kræver millioner i erstatning for ulovlig behandling af Solhaven

Opholdsstedet Solhaven mener, at Vesthimmerlands Kommune ulovligt pressede opholdsstedets priser ned. Et synspunkt, Socialministeriet bakker op om.

Fredag morgen var der møde mellem Solhavens tidligere ledelse og Vesthimmerlands Kommune. Mødet blev arrangeret efter en afgørelse fra Børne- og Socialministeriet, som i september skrev, at Vesthimmerlands Kommune ikke havde hjemmel i loven til at kræve lavere priser af det tidligere opholdssted Solhaven.

Alligevel tvang kommunen Solhaven til at sætte priserne ned.

- Det er lysende klart, at de har begået en ulovlighed. Det har kostet os en masse penge, og det skal de betale for, siger Solhavens tidligere leder, Søren Virenfeldt.

Kravet er på knap fire millioner kroner.

Lektor i socialret, John Klausen, har tidligere sagt til TV2 Nord, at Vesthimmerlands Kommune ikke burde være i tvivl om, at de var på kant med loven. Folketinget orienterede landets kommuner om loven i 2011 efter en præcision, og gentog det specifikt overfor Vesthimmerlands Kommune, da kommunen spurgte, om praksissen var lovlig.

- Fra det tidspunkt burde Vesthimmerlands Kommune ikke kunne være i tvivl om, hvad de måtte gøre på det her område. Der er i hvert fald noget, der tyder på, at man har handlet groft uagtsomt, og så kan det være ansvarspådragende, sagde John Klausen i september.

Mødet mellem Solhaven og Vesthimmerlands Kommune varede kun 45 minutter. Kommunen har nu bedt om tid til at gå sagens akter igennem igen.

- Der er ikke fortaget en bevidst ulovlig handling fra kommunens side, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen.

Alt tyder på, at sagen ender i retten, hvor Solhaven vil forlange erstatning. Vesthimmerlands Kommune har fået 14 dages frist til at indgå et forlig.

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden