LIGE NU:

Kreativ løsning: Nu kan du købe blomster døgnet rundt i Aars

Hos ”Byens Blomster” i Aars har coronatiden betydet nye, kreative løsninger. Butikken har fået installeret et dørsystem, der gør det muligt for kunderne at handle døgnet rundt.

Da coronapandemien lukkede Danmark ned i marts, så det skidt ud for mange butikker og restauranter, der måtte holde lukket. Hos blomsterbutikken ”Byens Blomster” i Aars blev coronapandemien imidlertid startskuddet for en ny kreativ forretningsform.

- Tilbage i marts blev vi nødt til at lave en eller anden form for noget andet end at komme normalt i butikken, så vi lavede udendørs selvbetjening. Men i vores butik er det ikke så nemt at have blomster udendørs, når det bliver vinter, så hele foråret og sommeren tænkte vi, hvad kan vi så gøre? Siger Jannie Nielsen, der er indehaver af Byens Blomster Aars.

Løsningen blev at give kunderne mulighed for selv at kunne låse sig ind i butikken uden for den normale åbningstid. Hvis kunderne kommer uden for åbningstid, så skal de stille sig foran en ansigtsscanner, der åbner døren, når ansigtet er scannet.

Herefter kan de frit gå rundt i butikken og vælge de varer, de vil købe, og til sidst kan de betale med Mobile Pay.

- Kunderne har taget godt imod det, og de bruger det flittigt. De synes, det er et godt initiativ, og de er glade for, at de kan komme og handle på alle tider af døgnet. Det er særligt populært om søndagen og i hverdage efter klokken 19. Jeg tænker, at det handler om, at man lige bliver inviteret i byen uventet, og så skal man have en blomst med, siger Jannie Nielsen.

- Angstprovokerende i starten

Butikken er videoovervåget, og ansigtsscanneren gemmer billederne af dem, der træder ind i butikken. Det betyder, at det er nemt at finde frem til dem, der har været i butikken uden for åbningstiden, hvis der er nogen, der misbruger systemet og ikke betaler for deres varer.

Alligevel kræver det en stor portion tillid at holde sin butik åbent, selvom man ikke selv er til stede, og det har Jannie Nielsen måtte vænne sig til:

- Selvfølgelig var det lidt angstprovokerende i starten, og det er en stor tillidssag at åbne sin butik, uden man selv er der. Men vi har overvågning, så vi kan overvåge, hvad der sker, når vi ikke er der, og der har overhovedet ikke været noget, siden vi startede op, siger hun.

Omsætningen i butikken er steget, siden det nye system blev indført for halvanden måned siden. Det er særligt om søndagen, kunderne bruger selvbetjeningen.

Kunderne spredes ud over hele døgnet

Lige for tiden må "Byens Blomster" i Aars maksimalt have 12 kunder i butikken ad gangen. Her er systemet smart, fordi det kan være med til at fordele kunderne ud over hele døgnet, så der ikke bliver trængsel for eksempel lige før lukketid.

- I forhold til corona har det betydet, at vi får delt kunderne mere ud på hele døgnet i stedet for, at det kun er i vores åbningstid. Især til jul håber vi, at det kan hjælpe lidt på trykket i forhold til, at man ikke må være så mange i butikken på samme tid, siger Jannie Nielsen. Hun tror, at flere butikker vil vælge at få installeret lignende systemer i fremtiden:

- Jeg tænker helt sikkert, at det er fremtiden både for blomsterbutikker og mange andre butikker. Man kan udvikle på systemet og gøre det mere sikkert, hvis der er behov for det, men jeg tror, at det er fremtiden, at man kan handle, når man vil.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden