LIGE NU:

Lodne Rosa-Lina kurerer edderkoppe-frygt

Lørdag kunne man på en messe for eksotiske dyr i Aars blive kureret for sin fobi for edderkopper. Maiken Knudsen var en af dem, der prøvede.

Det er nok en af de mest udbredte fobier i verden - araknofobien. Frygten for edderkopper. Alene tanken om en lillebitte fætter kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste kvinder, også selv om de ikke skal røre ved den.

Så forestil dig, at du får den besked, at der skal en stor, lodden fugleedderkop til for at kurere dig for det, du frygter allermest. Og at den tilmed skal kravle rundt på dig.

Nej, vel?

Ikke desto mindre var det dét scenarie, Maiken Knudsen stod over for, da hun lørdag var med sin kæreste til messe for eksotiske dyr i Aars. Parret har nemlig allerede slanger, men edderkopper har Maiken Knudsen det altså mere end almindeligt stramt med.

- Jeg er så rædselslagen for dem, at hvis folk kommer hen med en edderkop, begynder jeg at tude, siger Maiken Knudsen.

Først hen over én finger

Derfor var hun lørdag forbi Jan Sørensens stand på messen for med rystende hænder at hilse på fugleedderkoppen Rosa-Lina. Den har nemlig gode erfaringer med at kurere folks araknofobi.

- Det giver mig en stor glæde, og jeg betragter det som en gave, at man kan snakke folk fra at være bange og i stedet sige "jeg kunne godt tænke mig en edderkop" eller "jeg kan godt være i stue med en edderkop", siger Jan Sørensen.

Så forsigtigt lader Maiken Knudsen Rosa-Lina kravle hen over én finger. Så hen over to fingre.

- Grunden, til at jeg gør det, er, at jeg vil have den fobi væk. Det er en grænse, jeg overskrider for sygt, siger Maiken Knudsen, lige før hun sidder med den store, godmodige, ottebenede edderkop i begge sine hænder.

- Altså, jeg vænner mig mere til det, og jeg troede aldrig, jeg skulle gøre det, siger Maiken Knudsen med hænderne fulde af fugleedderkop.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden