LIGE NU:

Lodne Rosa-Lina kurerer edderkoppe-frygt

Lørdag kunne man på en messe for eksotiske dyr i Aars blive kureret for sin fobi for edderkopper. Maiken Knudsen var en af dem, der prøvede.

Det er nok en af de mest udbredte fobier i verden - araknofobien. Frygten for edderkopper. Alene tanken om en lillebitte fætter kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste kvinder, også selv om de ikke skal røre ved den.

Så forestil dig, at du får den besked, at der skal en stor, lodden fugleedderkop til for at kurere dig for det, du frygter allermest. Og at den tilmed skal kravle rundt på dig.

Nej, vel?

Ikke desto mindre var det dét scenarie, Maiken Knudsen stod over for, da hun lørdag var med sin kæreste til messe for eksotiske dyr i Aars. Parret har nemlig allerede slanger, men edderkopper har Maiken Knudsen det altså mere end almindeligt stramt med.

- Jeg er så rædselslagen for dem, at hvis folk kommer hen med en edderkop, begynder jeg at tude, siger Maiken Knudsen.

Først hen over én finger

Derfor var hun lørdag forbi Jan Sørensens stand på messen for med rystende hænder at hilse på fugleedderkoppen Rosa-Lina. Den har nemlig gode erfaringer med at kurere folks araknofobi.

- Det giver mig en stor glæde, og jeg betragter det som en gave, at man kan snakke folk fra at være bange og i stedet sige "jeg kunne godt tænke mig en edderkop" eller "jeg kan godt være i stue med en edderkop", siger Jan Sørensen.

Så forsigtigt lader Maiken Knudsen Rosa-Lina kravle hen over én finger. Så hen over to fingre.

- Grunden, til at jeg gør det, er, at jeg vil have den fobi væk. Det er en grænse, jeg overskrider for sygt, siger Maiken Knudsen, lige før hun sidder med den store, godmodige, ottebenede edderkop i begge sine hænder.

- Altså, jeg vænner mig mere til det, og jeg troede aldrig, jeg skulle gøre det, siger Maiken Knudsen med hænderne fulde af fugleedderkop.

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden