Louise udvikler sig hver dag på arbejde, men nu vil kommunen spare det væk

Louises mor er bekymret for hendes udvikling, hvis hun mister sit arbejde.

23-årige Louise Oppelstrup er fire dage om ugen at finde bag disken i Rutebilskiosken i Aalestrup.

Hun er udviklingshæmmet, og hun er derfor for to år siden blevet tildelt et beskyttet arbejde sammen med andre ligesindede.

Men nu kan en spareplan i Vesthimmerlands Kommune dog sætte en stopper for hendes arbejde i Rutebilskiosken. For planen er, at syv dagtilbud skal blive til tre, og her indgår kiosken ikke i de fremtidige planer.

- Jeg blev rigtig ked af det og frustreret, konstaterer Louises mor Pernille Oppelstrup. 

En følelse der bliver delt af Louise selv

- Jeg vil hellere være her, for jeg er mere glad, når jeg er her, konstaterer Louise Oppelstrup. 

Læs meget mere om spareplanerne herunder: 

Har udviklet hende

Ifølge Pernille Oppelstrup har arbejdet i Rutebilskiosken udviklet hendes datters sociale færdigheder markant.

- Den kundekontakt har gjort, at hun er blevet mere selvsikker i hendes sprog, så hun kan bedre gå ud og møde omverdenen på en helt anden måde, forklarer hun.

Men i de fremtidige tilbud, der efter planen skal ligge i Løgstør, Aalestrup og Vester Hornum, er der ikke indtænkt kundekontakt. 

- Jeg er bekymret for, at Louise går i står i hendes udvikling, og at hun går ned i hendes udvikling, påpeger Pernille Oppelstrup. 

Se hele indslaget med Louise Oppelstrup herunder: 

Rutebilkiosken i Aalestrup har i over 20 år fungeret som en vigtig arbejdsplads for udsatte borgere i Aalestrup. Men nu kan en sparerunde i kommunen betyde at stedet skal lukke. En forfærdelig beslutning, der kan få konsekvenser for de unges trivsel, lyder det fra en forælder.

- Vi skal løse opgaven

I 2023 forventes et underskud på ca. 1,6 mio. kroner på området, og Ifølge sundhedsudvalgsformanden har det været en stor udfordring at overholde budgettet, da socialområdet er takstfinansieret. 

- Vi skal løse opgaven for de penge, vi får stillet til rådighed, medmindre vi vil tage velfærd fra nogle andre borgere i samme gruppe, og her må vi så også være loyale overfor dem. Vi bestemmer ikke taksten, så det er endnu en gang en regning, der er sendt videre til kommunerne, og så trækker vi i arbejdstøjet og ser på, hvordan vi kan finde en konstruktiv løsning på det her, konstaterer Asger Andersen (S). 

Har det ikke godt med det

Louise Oppelstrup skal formentlig være på Globen i Aalestrup i fremtiden, et montageværksted, hvor de samler bl.a., samler legetøj for lokale virksomheder.

- Jeg har det ikke godt. Selvfølgelig skal hun prøve at komme hen til Globen, men hvis det ikke fungere, så må vi jo se på, hvilke alternative løsninger der er, konstaterer hun. 

Spareplanen er endnu ikke indstillet til byrådet, men i forslaget står der, at lukningen af Rutebilkiosken håbes at være gennemført senest i slutningen af oktober. 


Seneste nyt

fra Nordjylland