02:26

De kan selv gøre sig klar på bare en halv time om morgenen. Men de unge landbrugs-elever måtte vaske og frisere i timevis, da de i dag fik opgaven at gøre en flok kvier klar til Årets Kimbrerskue i Messecenter Himmerland.

Malkekøerne strømmer til Aars: Kimbrerskuet slår alle rekorder i år

Aldrig har så mange dyr været tilmeldt dyrskuet, der arrangeres af NF Plus og Agri Nord i samarbejde med Messecenter Vesthimmerland.

Der har i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange forskellige dyr som i år – hele 677 forskellige dyr besøger kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste, for at finde plads til alle.

I forhold til 2018 er fremgangen på mere end 200 dyr, hvor især malkekvæget med 113 dyr tilmeldt, tegner sig for en stor del af stigningen.

- Sidste år havde vi 37 malkekvæg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvæg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund, der er formand for skuet. 

Skuet er da også landsdelens største indendørs dyrskue og afvikles i Messecenter Vesthimmerland. 

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

Mere show og underholdning

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue. På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning.

- Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet udvælges, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland, som fortsætter:

- Vi håber at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum, og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

På maskinudstillingen kommer mange udstillere og viser alle de nye trends indenfor landbrug og have og park. 2020 modellerne på både traktorer, redskaber og maskiner vises frem på udstillingen.

I området omkring ringen skaber arrangørerne i år som noget et stort Food og Torvemarked, hvor der både er masser af smagsprøver og mulighed for at købe forskellige produkter med hjem.

Kimbrerskuet er også i morgen lørdag.