LIGE NU:

Mand spiste gift for at undgå retten

En anholdelse af en 61-årig mand fra Himmerland endte dramatisk, da en hel ambulancen blev evakueret, efter den anholdte havde indtaget et meget giftigt stof.

Den 61-årige mand fra Himmerland nægtede at følge med, da Nordjyllands Politi natten til onsdag troppede op på hans adresse for at anholde ham.

Manden modsatte sig anholdelsen ved at påstå, at han umiddelbart inden anholdelsen havde indtaget et giftigt stof, og herefter udviklede det der blot skulle have været en almindelig anholdelse sig til en noget mere dramatisk episode.

- Lige efter anholdelsen oplyser han, at han har indtaget rottegift, så betjentene tilkalder en ambulance, der kommer og henter manden for at køre ham på sygehuset, så han kan blive undersøgt, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg.

- Ved kontakt til rådgivere bliver der besluttet, at ambulancen skulle evakueres omgående, idet stoffet er meget farligt, siger vagtchefen.

Ambulancen måtte derfor standse på motorvejen nord for Svenstrup. Og omkring klokken 2:30 blev motorvejen afspærret imens personalet, patruljevognen og ambulancen blev fjernet fra stedet og evakueret.

En time senere blev motorvejen igen åbnet for trafikken, der i mellemtiden var blevet ledt via Skalborg.

- Beredskabscentret oprettede efterfølgende renseplads ved Aalborg Universitetshospital, hvor de implicerede blev renset. Alle har det godt og er uden for fare, siger vagtchefen.

De tre falckreddere, to politimænd og den anholdte er nu indlagt på hospitalet til observation.

- Vi har det problem, at vi ikke ved hvad det er for et giftstof, så det skal vi have analyseret, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg.

Den 61-årige mand skulle anholdes, fordi han efter planen skulle have været for retten i en straffesag i Aalborg onsdag. Om han kan møde i retten senere onsdag, er der foreløbig ingen meldinger om.