LIGE NU:

Milliondonation til udsatte børn og familier i Vesthimmerland

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland har fået en donation på 1,2 millioner kroner fra Lars Larsen JYSK Fond. Pengene skal blandt andet gå til en babycafé for sårbare mødre og gravide.

To gange om ugen åbner Barnets Blå Hus i Aars dørene op for gravide og spædbørnsmødre, der har brug for hjælp og støtte i hverdagen. Det kan være familier, hvor der er problemer med alkohol og stoffer i familien, eller mødre, der mangler et netværk.

Barnets Blå Hus kalder tiltaget for Babycaféen, og indsatsen er nu sikret de næste år. Lars Larsen JYSK Fond har nemlig valgt at donere 1,2 millioner kroner til Barnets Blå Hus Vesthimmerland. Penge, der vækker stor glæde i huset:

- Det er helt fantastisk. Da vi lukkede konvolutten op og læste beløbet, så havde vi jo end ikke drømt om, at det var muligt at få så stor en donation, som den fra Lars Larsen. Det er vi virkelig taknemmelige for. Det gør, at vi kan lave vores arbejde for endnu flere børn og endnu flere familier, siger Ole Smed, der er leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.

Tryghed for børn og familier

Den store donation skal fordeles over de næste fire år, og halvdelen af beløbet skal gå til at hjælpe børn og unge, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug og deres forældre. Den anden halvdel af beløbet skal gå til babycaféen.

- Det åbner pludselig op for en hel masse muligheder. Fra, at det har været en drøm i nogle år for mit og Barnets Blå Hus’ vedkommende, så er det pludselig blevet en realitet. Vi ved allerede nu, hvor stor en forskel, det gør for nybagte forældre og for sårbare gravide, der føler, at de ikke kan høre til nogen steder, siger Marianne Dupont, der er psykoterapeut og ansvarlig for babycaféen.


Hvert tiende barn i Danmark vokser i dag op i et hjem, hvor der er problemer med alkohol eller stoffer. I Barnets Blå Hus Vesthimmerland er der plads til, at familierne kan få hjælp og tryghed og et afbræk fra hverdagen:

- Det kan være forældre, der lever i en hverdag, hvor de ikke ved, om deres mand eller kone er fuld, når de kommer hjem, og der kan være fysisk eller psykisk vold involveret. De har brug for et sted at komme, hvor de ikke er en marginaliseret del af samfundet, men bare har lov at være, og hvor vi er ligeværdige, siger Marianne Dupont.

Hjælp til endnu flere

Lars Larsen JYSK Fond drives af familien til Lars Larsen, og tirsdag er det Lars Larsens barnebarn, Søren Brunsborg, der uddeler donationen som repræsentant for fonden. Han er glad for, at fonden kan hjælpe med økonomisk støtte til Barnets Blå Hus:

- Det er et rigtig spændende projekt, som kan hjælpe mange familier, og som i forvejen hjælper mange. Med vores donation håber vi, at det forhåbentlig kan hjælpe endnu flere, siger Søren Brunsborg.

Barnets Blå Hus Vesthimmerland er en underafdeling af Blå Kors og åbnede i 2016. I efteråret kunne Barnets Blå Hus udvide og flytte i større lokaler, og med donationen på 1,2 millioner kroner kan Barnets Blå Hus fremover nå ud til endnu flere familier.

- Jo før, vi kan sætte ind, jo bedre er det, og jo bedre et liv får børnene. En donation i den størrelsesorden gør, at vi kan tilbyde hjælp i endnu flere familier, og vi kan gøre vores arbejde endnu mere grundigt. Det er meget vigtigt for os, at man først er færdig i huset, når man er klar til det, og så er man altid velkommen til at komme tilbage igen. Det vigtigste er, at man ved, at der er et sted, hvor man kan få hjælp, siger Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.