LIGE NU:

Møller i modvind: Naboer protesterer mod ny park ved Limfjorden

Borgergrupper i Vesthimmerland og Aalborg Kommuner kæmper mod en planlagt vindmøllepark ved Aggersund. De forstår ikke at den skal ligge i deres natur

Mens virksomheden Vattenfall kæmper for at udvide antallet af møller ved Nørrekær Enge ud til Limfjorden tæt ved Aggersund, kæmper naboerne i området lige så hårdt for at stoppe projektet.

- Vi bor rigtig mange menesker her rundt omkring, så mange bliver berørt af det, siger Berrit Olesen, der er nabo til området. 

Vattenfalls plan er at opsætte 40 vindmøller med en højde på 150 meter. Protestgruppen kan ikke forstå, at de skal placeres i naturen.

- Det gør mig vildt bekymret, og det gør mig også rigtig vred. Det ødelægger landskabet, siger Harriet Meisner, der også bor tæt på.

Det er i det her område ved Limfjorden, at Vattenfalls 40 vindmøller efter planen skal opføres.
Det er i det her område ved Limfjorden, at Vattenfalls 40 vindmøller efter planen skal opføres.

Både Aalborg og Versthimmerlands kommuner bliver berørt af parken, så sagen bliver behandlet i begge kommuner.

- Det er der, parken kan ligge, fordi der er nogle lodsejere, der har sagt god for sådan et projekt, siger Knud Kristensen (K), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Han slår dog fast, at intet er besluttet endnu. Der er indsigeslesfrist den 18. august i både Aalborg og i Vesthimmerlands kommuner.  

Vattenfalls planer  om 40 store vindmøller ved Aggersund møder stor modstand.