01:48

Nordjyske Lucas Bjerregaard har fået stjernestatus i Gatten

Den nordjyske golfspiller Lucas Bjerregaard tager torsdag hul på golfturneringen Made in Denmark. Han har på det seneste gjort sig positivt bemærket ved nogle af de største turneringer i verden, og det var naturligt nok en populær herre, der onsdag mødte fans og presse på Himmerland Golf Klub.

Når European Tour-golfturneringen Made in Denmark torsdag begynder på banen ved Himmerland Golf Klub i Gatten, er det med nordjyske Lucas Bjerregaard som en af favoritterne til den samlede sejr.

Golfspilleren fra Frederikshavn er i gang med sin bedste sæson i karrieren, og derfor var efterspørgslen på interviews med Bjerregaard stor, da der onsdag blev afholdt pressekonference forud for turneringen.

- Jeg kan godt mærke, at der er lidt mere opmærksomhed omkring mig i denne uge, men jeg forsøger at tage det stille og roligt, siger Lucas Bjerregaard.

Læs også Made in Denmark: Der er et historisk stærkt felt når den store golfturnering begynder

Har taget stort spring

Der er sket meget siden Lucas Bjerregaard for første gang bed skeer med de helt store stjerner. I dag er den nu 27-årige Lucas Bjerregaard selv en af stjernerne. Han fik international opmærksomhed, da han i marts slog golflegenden Tiger Woods ved en turnering i Texas.

Senest har frederikshavneren gjort sig bemærket, da han lavede et hole-in-one til PGA Championship, som er en af de fire Major-turneringer. Et slag, som pressen også var interesseret i ved onsdagens pressemøde.

- Det var vildt. Det er noget af det sjoveste, jeg har oplevet på en golfbane. Det var en fed oplevelse, siger Lucas Bjerregaard.

Made in Denmark nyder også godt af Lucas Bjerregaards succes.

- Det betyder, at vi har en lokal forankring i Nordjylland. Det er selvfølgelig vigtigt, at danskerne gør det godt, og lige nu gør han det bedst af dem alle, så at vi får en dansker med succes hjem, kan vi se på interessen fra særligt medierne, siger Anders Sigdal, pressechef for Made in Denmark.

Kan ikke love nyt hole-in-one

Lucas Bjerregaard er i øjeblikket nummer 43 på verdensranglisten og er blandt de helt store favoritter til Made in Denmark, som efter et år i Silkeborg er tilbage i Gatten – en bane, nordjyden betragter som sin hjemmebane.

- Det er sjovt at være hjemme i Danmark og især at være i Nordjylland. Jeg er jo rigtigt hjemme i denne uge, så det er fedt, og jeg glæder mig til at komme ud at spille foran alle danskerne, siger Lucas Bjerregaard.

Selvom frederikshavneren er brandvarm for tiden, vil han ikke love, at de danske fans får et hole-in-one at se.

- Der er nok ikke et hul, jeg har mere lyst til at lave hole-in-one på end hul 16, men jeg kan ikke love noget, siger Lucas Bjerregaard.

Læs også Drømmeslag: Nordjyde laver hole-in-one i amerikansk kæmpeturnering