Foto: Erik Jepsen / Scanpix (Arkivfoto)

Oddere har fundet hjemsted midt i Aars by

Et par er blevet set i Anlægssøen midt i Aars, efter kommunen har forbedret forholdene for dyrelivet i området.

Et par oddere er blevet set boltre sig i Anlægssøen midt i Aars By, fortæller Flemming Andersen, teamleder ved Natur og Vandløb i Vesthimmerlands Kommune. 

Han forklarer, at kommunen i længere tid har arbejdet for at forbedre forholdene for dyrelivet i kommunens søer, og det har givet pote. Der er kommet flere fisk i søen, og det har fanget oddernes interesse. De har ellers længe haft trange levevilkår i søen. 

- Vi er i gang med at oprette mere naturlige forhold i vores søer for at give fisk og planter bedre vilkår. Og det er jo dejligt at se, at vi nærmer os en mere naturlig balance i søen, siger Flemming Andersen.

Vesthimmerland er i forvejen tilholdssted for mange odderfamilier, der lever i flere af kommunens søer, men at se dem i Anlægssøen er et særsyn.

Søen ligger lige nedenfor hovedgaden i Aars og er en del af det vandløbssystem, der løber ind under byen. Derfor undrer det også Flemming Andersen, hvordan odderne overhovedet har fundet vej ind til byen.

- Jeg ved ikke, hvordan de er havnet i søen. Oddere svømmer normalt ikke gennem rør, men på en eller anden måde har de fulgt rørledningen for at finde ned til søen. De kan muligvis være gået over land, men så ville de have været nødt til at krydse en parkeringsplads, siger Flemming Andersen.

Du kan se de små vanddyr plaske i søen i videoen her.