LIGE NU:

På hovedet og uden gran: Årets juletræ i Aars skiller sig ud igen

De har gjort det igen. Endnu et år er årets juletræ i Aars et helt specielt et af slagsen.

Først havde de, hvad der blev kaldt Danmark grimmeste juletræ. Siden fik de et såkaldt abejuletræ, og i år har de valgt at vende det hele om.

Juletræet på torvet ved apoteket i Aars har flere år været oppe til debat, og i år bliver ingen undtagelse.

Aars Handelsstandsforeningen har endnu en gang valgt at årets juletræ i Aars skal skille sig ud – og denne gang faktisk være helt omvendt.

- Det er et juletræ, det er bare et lidt anderledes juletræ, siger Jørgen Sørensen, der er juletræsansvarlig i Aars.

I år har handelsstandsforeningen valgt at gå helt nye veje i forhold til juletræet. I år har træet nemlig ingen nåle, og så er der en helt særlig ting, der skiller sig ud ved træet i år – det vender på hovedet.

- Vi står på hovedet for vores kunder her i Aars, så det er derfor, at vi har valgt at sætte juletræet på hovedet, siger Jørgen Sørensen.

Årets juletræ i Aars er lavet i samarbejde med erhvervsskolerne i Aars, og så er skitsen tegnet af den lokale kunstner Per Poulsen.

- Jeg tror helt sikkert, at der kommer mange meninger om det. Jeg vælger kun at lytte til de positive tilkendegivelser. Der er helt sikkert nogen, der vil sige, at vi er skøre, siger Jørgen Sørensen.

- Nu har jeg siddet i juleudvalget siden 1982, og der har altid været nogen, der har sagt, at vi skal lave noget skægt og noget sjovt. Så har vi altid sagt, at vi skulle have et juletræ på hovedet, men det kan jo ikke lade sig gøre, men nu var chancen der, siger Jørgen Sørensen.

Selvom juletræet igen i år nok kommer til at skabe en del røre rundt omkring i Aars, så er byens juletræsansvarlige godt tilfreds med det omvendte juletræ.

- Det er mere end perfekt. Det er lige, hvad vi har drømt om, siger Jørgen Sørensen.

Video: Se her da juletræet kom på plads i Aars:

Video: Se her da juletræet kom på plads i Aars: