På madjagt: Var det noget med en myre?
Der er masser af mad i naturen, hvis man bare ved hvordan man finder den. I dag var en gruppe interesserede på kursus i en skov ved Farsø, blandt andet for at smage myrer.
Skal man tro forskere og trendsættere er myrer og andet kriblende kravl dét, vi skal til at spise i fremtiden frem for kød for at spare kloden for CO2-udledninger.
Dén dille har de dog allerede praktiseret i nogle år i restauranten NOMA i København. Og manden bag, René Reczepi, er også manden bag den idé, der i dag, torsdag, fik en flok interesserede nordjyder til at gå på jagt efter mad i skovbunden. Ja, du har gættet rigtigt: Myrer.
Projektet hedder "Vild Mad", og torsdag gik de så i krig ved Farsø for at finde mad i naturen.
- Der er rigtig meget at hente ude i naturen. Tidligere havde vi jo ikke Brugsen og Bilka, hvor vi kunne hente vores råvarer. Men mange af de der ingredienser, de er der endnu, siger naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune til TV2 Nord.
En af de ting, som for alvor gjorde NOMA berømt, var da de i 2012 i London serverede en forret med levende orangemyrer. Smagen af den skal de også have i skoven.
- Man bliver på ingen måde mæt, men man bliver rigtig overrasket over, hvor meget sådan en lille bitte myre den fylder smagsløgene inde i munden. Man skal bare have en enkelt, så kan man smage appelsin rigtig længe, siger Karin Winther til TV2 Nord.