Foto: Jakob Schjødt-Pedersen (Arkivfoto)

00:22

Spritbilister blev taget i påskerazzia

1 af 2

Påskerazzia: Flere anholdt for spirituskørsel

Nordjyllands Politi holdt påskesøndag spiritusrazzia på de nordjyske veje, og det resulterede i flere sigtelser for sprituskørsel.

Det er ikke alle, der har formået at lade bilen stå og tage en taxa efter de mange påskefrokoster i det nordjyske. Det er konklusionen hos Nordjyllands Politi, som påskesøndag afholdt razzia på landevejene i Vesthimmerland.

Politiet var på vejene mellem klokken 14 og klokken 23.30, og på den tid nåede de at standse i alt 440 køretøjer. Det resulterede i 22 sigtelser - heriblandt flere for spirituskørsel. 

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard. 

Ikke overraskende

Politiet havde en læge med på razziaen, som kunne tage blodprøver på de personer, som de mistænkte for at have alkohol i blodet. Det resulterede i, at to personer blev standset i bil med for høj en promille i blodet, og det samme blev to personer på knallert. Resten af de 22 sigtelser skyldes forskellige overtrædelser af færdelsloven - blandt andet fejl og mangler på personbiler. 

Ifølge vagtchefen så er de tal ikke overraskende. 

- Det er to i bil og to på knallert for meget, kan man sige. Men når vi lægger en ekstra insats i det, så er de der jo desværre altid, siger Bent Højgaard.