LIGE NU:

Plejecenter i Aars ramt af corona

Solvang er det første af syv plejecentre i Vesthimmerlands Kommune, hvor COVID-19 er konstateret hos både beboere og ansatte.

Tre beboere fra samme afsnit af plejecenter Solvang er konstateret smittet med COVID-19. Ialt er 14 beboere blevet testet. 

Ni ansatte er testet positive. Ialt er 28 ansatte blevet podet for sygdommen.

- Det er jeg jo ked af, men det er nok ikke helt overraskende. En tredjedel af landets plejehjem har oplevet det her, så derfor kan det også ramme os, siger direktør i sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøyer, til TV2 Nord.

Hvordan har beboerne taget det?
- Det er mit indtryk, at de smittede beboere har taget det stille og roligt. De har kun haft enten slet ingen eller milde symptomer, så jeg tror ikke, de har oplevet det så voldsomt.

Hvad gør I for at sikre de beboere, der endnu ikke er smittet?
- Vi er glade for, at Sundhedsstyrelsen nu tillader os at teste flere, for det giver os gode muligheder for at inddæmme de smittede. Det giver en god tryghed for beboerne, at selv om man har boet ved siden af en, der har COVID-19, så kan man hurtigt få svar på, om man selv er smittet. Det øger også trygheden hos vores personale.

Både smittede ansatte og beboere har på nuværende tidspunkt ingen eller milde symptomer som følge af Coronavirussen, og flere ansatte er snart raske og på vej tilbage på arbejde igen.

Sådan skriver Vesthimmerlands Kommune i en pressemeddelelse.

Tidligere er én beboer testet positiv for sygdommen, mens vedkommende var indlagt på hospitalet og her mistede livet. Dog ikke på grund af corona.

quote Både smittede ansatte og beboere har på nuværende tidspunkt ingen eller milde symptomer som følge af Coronavirussen, og flere ansatte er snart raske og på vej tilbage på arbejde igen.

Vesthimmerlands Kommune i en pressemeddelelse

De tre smittede beboere er blevet sat i karantæne i deres respektive lejligheder vil bære mundbind. Personalet tager også sine forholdsregler, når de skal ind til de smittede beboere.

Har I ændret på jeres måde at gøre tingene på, efter beboere og ansatte nu er konstateret smittet?
- Vores primære strategi er flere tests, hvor vi opsporer kontaktmønstret – i tæt samarbejde med vores tilknyttede læge. For den er lumsk, den her sygdom. Nogle er syge, men uden at have symptomer. Og så sørger vi også tryghed for både beboere og ansatte ved at informere både dem og de pårørende. For selvfølgelig er det utrygt, at det nu er kommet så tæt på, fortæller direktør i sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøyer, til TV2 Nord.

Alle pårørende til de ramte beboerne er underrettet.

Kommune: Vi tester flere

Siden der onsdag i sidste uge blev åbnet op for, at flere ansatte og beboere kunne blive testet, har man benyttet sig af dette i Vesthimmerlands Kommune, står der i pressemeddelelsen.

Ud over dem, der fortsat befinder sig på plejecentret, har man også testet hjemsendt personale og ansatte uden symptomer.

I forsøget på at optrevle smittekæden, har man klarlagt hvem, de smittede har været i kontakt med i den seneste tid.

- Der følges op med plejecentrets læge, om der bør foretages yderligere tests for at inddæmme smittespredning, skriver kommunen.

De øvrige seks plejecentre i Vesthimmerlands Kommune har hverken COVID-19-smittede beboere eller personale.