Royalt håndtryk: Medalje for 40 års tro tjeneste

01:53

Foto: Tommy Hald

1 af 2

En lærer på Aars Skole fik i dag dronningens fortjenstmedalje for 40 års tro tjeneste på den samme skole, som hun også selv gik på.

Hele formiddagen har der været en strøm af elever forbi Marianne Thisted Henriksen plads i skolens bibliotek, for at aflevere breve og tegninger.

Det bedste ved at være lærer, det er at se lyset i børnenes øjne, når de knækker koden. Forestil dig, at de har siddet og moslet med en opgave - og så lige pludselig, så er den bare hjemme.

Marianne Thisted Henriksen, lærer, Aars Skole

- Det bliver man godt nok varm om hjertet på. Dét, at børnene giver mig dem, og giver mig et knus samtidig. Jeg tror aldrig, jeg nogensinde har fået så mange knus, som jeg har fået i dag, siger Marianne Thisted Henriksen.

Alle skolens elever var med, da Marianne Thisted Henriksens jubilæum blev markeret. Foto: Tommy Hald

Marianne begyndte i første klasse på Aars Skole i 1960. Efter skolen kom hun på seminarium, og i 1979 kom hun så tilbage til Aars Skole - og har været her lige siden.

- Det bedste ved at være lærer, det er at se lyset i børnenes øjne, når de knækker koden. Forestil dig, at de har siddet og moslet med en opgave - og så lige pludselig, så er den bare hjemme, siger Marianne Thisted Henriksen.

Alle børn elsker bøger

Begejstringen var stor, Marianne Thisted Henriksen fejrede sit jubilæum. Foto: Tommy Hald

I 2004 uddannede Marianne sig til skolebibliotekar og tilbringer i dag en stor del af arbejdstiden i skolens bibliotek.

- Det bedste forældre kan gøre ved deres børn, det er at læse bøger med dem - og stop aldrig med det! Selv 9. klasse vil gerne have en historie, siger Marianne Thisted Henriksen.

Onsdag var alle elever og lærere klar til at hylde Marianne Thisted Henriksen. Efter talerne fik hun så overrakt Dronningens fortjenstmedalje for 40 års tro tjeneste.

Marianne har ingen tal på, hvor mange børn hun har undervist i de 40 år. Men én ting er hun overbevist om.

- Der er kun gode børn. Der er noget godt i alle børn. Alle børn skal gerne smile hver dag, og hvis man har trygge børn, så kan de også lære noget, siger Marianne Thisted Henriksen.

På et senere tidspunkt skal Marianne Thisted Henriksen over til dronningen for officielt at takke for sin medalje.

 

Forsiden lige nu