Seks svævefly er stjålet fra flyplads ved Aars. Niels De Vos opdagede tyveriet. Foto: Lasse Dieckmann

Seks svævefly er stjålet fra flyplads ved Aars. Foto: Lasse Dieckmann

1 af 2

Seks svævefly stjålet fra hangar ved Aars flyveplads

Tyve er sluppet afsted med et højst usædvanligt tyveri til en værdi af flere millioner af kroner.

Aviator Aalborg svæveflyveklub beliggende Aggersundvej ved Aars flyveplads har fra en hangar fået stjålet seks svævefly i tidsrummet fra mandag aften til i dag.

Flyene var pakket ned i transportcontainere, og ukendte gerningsmænd har fjernet flyene fra containerne og kørt dem væk på et ukendt transportmiddel.

- Vi ved endnu ikke så meget om tyveriet, og vores teknikere er stadig på stedet. Flyene tilhører Aalborg Svæveflyveklub, og vi ved endnu ikke, hvordan tyvene er sluppet afsted med flyene, siger politikommissær Preben Møller fra Lokal Efterforskninger Himmerland. 

Hos svæveflyverne er man målløse over tyveriet. 

- Sådan nogle flyvere er jo ikke helt lille. Vingerne er jo otte-ti meter lange, så der skal en temmelig stor bil til at kunne rumme seks flyvemaskiner, siger Niels De Vos, der opdagede tyveriet i formiddags.

Han stiller sig også tvivlende overfor tyvenes motiv til at stjæle flyverne. 

- De er jo nærmest uomsættelige i hele det vestlige Europa og store dele af Østeuropa, for man skal have papirer på dem, og dem har vi stadig liggende. De kan ikke sælges, faktisk. 

Han tror ikke på, at man ser flyene igen. 

- Måske dukker der en enkelt op. De bliver sandsynligvis spredt ud over et større område. Men det er jo dyre sager, og de repræsenterer en værdi på omkring 2,5 millioner kroner, siger han opgivende. 

Flyene har en værdi på mellem 250.000 og 800.000 kroner - pr. styk. 

Seks svævefly er stjålet fra flyplads ved Aars. Politiets teknikere arbejder på stedet.  Foto: Lasse Dieckmann