Foto: Steffen Ortmann, Scanpix.

Talentklasser åbner i Vesthimmerland

Vesthimmerlands skoler åbner klasser for elever med et særligt talent.

Unge talenter, som har særlige skills inden for et bestemt fag, skal nu i en talentklasse, hvor de kan blive endnu dygtigere. Disse klasser åbnes der nu op for i Vesthimmerland.

Talentskolen for Vesthimmerland er et tiltag, som er et samarbejde mellem Vesthimmerlands Gymnasium og HF, Erhvervsskolerne Aars og UNGvesthimmerland. Skolen er ikke en fysisk ny skole, men forskellige klasser, som retter sig mod elever i 7., 8., 9. og 10. klasse.

- Vi skal i Vesthimmerland også have fokus på talenter, og talent er i den forstand en bred forståelse. Talent handler om at have motivation og gerne ville arbejde med noget, som man er god til og finder interesse for, siger leder af UNGvesthimmerland Erik Krog Pedersen til Lokalt Indblik.

Der oprettes både talentklasser for idræt, mekanik, kultur, sprog, kunst og naturfaglige fag. Talentklassen for idræt er koordineret af leder for 10. klasse Henriette Qvist, som oveni glæder sig over et samarbejde mellem håndbold-, fodbold- og gymnastikforeningerne i Aars.

– Vi har oprettet klassen for idræt som et samarbejde mellem tre klubber med det for øje, at der skal tilbydes idræt bredt forstået, så det bliver ikke kun fodbold, håndbold og gymnastik, men elementer fra de forskellige idrætsgrene. Således vil der også være arbejde med kost og skadeforebyggelse, og vi håber på, at de unge mennesker, som bliver valgt på tværs af alle skoler med overbygning også skaber et netværk. Det vil vi i hvert fald arbejde med, siger skolelederen.

På Vesthimmerlands Gymnasium og HF er der også stor begejstring for talentklasserne. Hos dem åbner der en klasse for kunstneriske talenter med udgangspunkt i musik og medie.

- Vi forventer os meget af samarbejdet, fordi det giver os en mulighed for at vise eleverne, hvad et gymnasium også kan tilbyde, siger rektor Jette Poulsen fra Vesthimmerlands Gymnasium og Hf.

Ifølge lederen for UNGvesthimmerland, Erik Pedersen, er talentprojektet ikke blot et et-årig projekt, men er projekt, som skal udvikles i de kommende år.