02:26

For første gang nogensinde er klubbens bedste kvindehold rykket op i 3. division til trods for, at der kun bliver trænet en gang om ugen.

Træner kun en gang om ugen: Blære/Hornum er rykket op i 3. division

Der blev skrevet historie i den lille himmerlandske håndboldklub Blære/Hornum lørdag. Klubbens bedste kvindehold er rykket op i 3. division for første gang nogensinde.

De bolsjestribede Blære/Hornum-jyllandsserie-kvinder har kun tabt en kamp og spillet en uafgjort hele sæsonen inden det sidste opgør i turneringen lørdag. Kampen foregår på hjemmebane, og uanset resultatet er oprykningen til 3. division en kendsgerning.

Læs også 12-årige Astrid og Sara går til kamp for klimaet

- Vi har et godt hold. Vi står godt sammen. Vi har troet på det hele tiden, siger håndboldspiller i Blære/Hornum, Henriette Møller Michelsen.

Netop det at stå sammen er helt essentielt i Blære/Hornum. Sammenholdet på tværs af alle de fire kvindehold i klubben, er det der tæller allermest.

- Jeg har sågar selv været ude i den store verden, men det var bare aldrig det samme. Blære/Hornum er bare noget specielt. Det er sammenholdet, man vender tilbage til, siger håndboldspiller i Blære/Hornum, Line Lützau.

Træner kun én gang om ugen

Det måske mest opsigtsvækkende ved oprykningen til 3. division er, at første-, andet-, tredje- og fjerdeholdet kun træner en aften om ugen – sammen.

- Nogen er veninder på kryds og tværs af holdene, og så er det jo sjovere, når man er der den samme aften om ugen, fortæller formand i Blære/Hornum, Gitte Michelsen.

- Vi er imellem 25 og 35 til træning hver gang, og der bliver gået til, vi har det sjovt, og vi får en øl eller sodavand efter træning.

Nu hvor Blære/Hornum er blevet divisionsklub skal førsteholdet dog til at træne hele to gange om ugen.

- For at vores hold nu i 3. division skal få maksimalt ud af det er vi jo nødt til at begynde at lave lidt om på det – desværre, fortæller Gitte Michelsen.

Førsteholdspillerne lover dog, at de nok skal blive ved med at tænke på sammenholdet i hele klubben.

Efter at have bagud i det meste af sæsonens sidste kamp mod Tornby, lykkes det dog Blære/Hornum at komme stærkt tilbage i de sidste 10 minutter og Blære/Hornum ender med at trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Også Blære/Hornums 2. og 3. hold er rykket op i denne sæson.

Læs også For første gang: Fly fra Hjemmeværnet på international mission