Seneste nyt:

TV2 Nord sender fem timer fra cykelløb: Vi kigger sportsdirektørerne over skulderen

For 10. gang lægger Aars og omegn asfalt til det klassiske cykelløb Grand Prix Himmerland Rundt. Efter en coronapause stiller 26 hold i år klar til start på de 200 kilometer. TV2 Nord dækker løbet fra lørdag klokken 11.45.

Kløen i cykelbenene har for mange ryttere været særligt stor oven på coronaens tvungne aflysninger af flere løb.

Derfor er interessen for årets Grand Prix Himmerland Rundt - der også selv var aflyst i 2020 - enorm. Det fortæller løbsarrangør Mogens Kristensen på løbets hjemmeside.

- Vi har altid formået at samle et stærkt internationalt felt til GP Himmerland Rundt, men i år har interessen været helt overvældende. Løbet må maksimalt have deltagelse af 29 teams, men vi har haft henvendelser fra 40-50 teams fra hele verden, siger han. 

Det bliver derfor både de traditionelle stærke danske og norske elitehold, men også 12 Continental Teams fra flere andre lande, blandt andet Canada.

Vi er med til Danmarks største en-dags cykelløb, der køres i Vesthimmerland
Løbsdirektør Mogens Kristensen har allerede pokalen klar til dette års vinder.
Løbsdirektør Mogens Kristensen har allerede pokalen klar til dette års vinder.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Her kan løbet blive afgjort

Ruten er i år den samme som i 2019. Her bliver der kørt 160 kilometer i Vesthimmerland gennem byer som Aalestrup, Gedsted, Hvalpsund, Farsø, Trend, Overlade, Ranum, Løgstør, Gatten og Blære - og en stærk afslutning med syv omgange på en 5,6 kilometer rundstrækning i Aars.

Der er flere grusstykker undervejs, som kan få stor indflydelse på løbets resultat.

- Vi kan forvente en hård positionskamp blandt rytterne for at komme først ind på grusstykkerne. Desuden er i de afsluttende runder i Aars garanti for godt væddeløb. Lange lige stræk krydret med skarpe sving og en stor brostensbelagt bakke. Svinget i bunden af opløbsstrækning på Himmerlandsgade er altid afgørende. Her kommer man med høj fart og skal svinge 90 grader op ad en brostensbakke, fortæller TV2 Nords kommentator Hans-Christian Lauritzen.

VIDEO: Hør vinderinterviewet med Niklas Larsen fra Grand Prix Himmerland Rundt i 2019:

På grund af en coronapause blev Grand Prix Himmerland sidst kørt i 2019. Her vandt Niklas Larsen fra Team ColoQuick, der i dag kører som professionel på norske Uno-X Pro Cycling Team.

Færre rytter giver mere åbent løb

I år er der færre ryttere med i kampen om at ramme målstregen i Aars først. Men det kan faktisk være en fordel og give et mere spændende løb.

- Det er altid godt cykelløb i Himmerland. Der bliver som oftest kørt rigtigt stærkt, og danske, norske og hollandske hold plejer at kæmpe om sejren. Corona har gjort, at der kommer lidt færre ryttere, men det betyder ikke et dårligere løb – måske endda tværtimod. Når der ikke er så mange i feltet, så er der også færre ryttere til at kontrollere det, fortæller TV2 Nords faste cykelkommentator.

Grand Prix Himmerland Rundt

Grand Prix Himmerland Rundt har haft deltagelse af stjerner som Magnus Cort, Søren Kragh Andersen og Kasper Asgreen tidligere i deres karrierer. 

Grand Prix Himmerland Rundt var oprindeligt planlagt til afvikling i maj, men blev udskudt til 28. august på grund af coronarestriktioner.

TV2 Nords journalist Hans-Christian Lauritzen og sportsjournalist Hans Peter Rytter kommenterer løbet på TV2 Nord Salto lørdag fra klokken 11.45. Mandag var de ude og køre ruten igennem.
TV2 Nords journalist Hans-Christian Lauritzen og sportsjournalist Hans Peter Rytter kommenterer løbet på TV2 Nord Salto lørdag fra klokken 11.45. Mandag var de ude og køre ruten igennem.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Se med hjemme i stuen

Der er rig mulighed for at komme helt tæt på rytterne, når de tramper sig 200 kilometer gennem nordjyske byer som Aalestrup, Gedsted, Hvalpsund, Farsø, Trend, Overlade, Ranum, Løgstør, Gatten og Blære.

Men du kan også blot læne dig tilbage i sofaen og følge løbet fra sofaen. TV2 Nord sender nemlig hele løbet på Salto fra lørdag klokken 11.45.

I studiet er journalist og kommentator Hans-Christian Lauritzen, medkommentator Hans Peter Rytter og ekspertkommentator Martin Mortensen klar til at guide dig gennem løbet.

På ruten står allerede nu en lille sjov hilsen til rytterne. Sådan må man ikke håbe, det ender for nogen lørdag.
På ruten står allerede nu en lille sjov hilsen til rytterne. Sådan må man ikke håbe, det ender for nogen lørdag.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Martin Mortensen er tidligere professionel cykelrytter og har selv Grand Prix Himmerland Rundt løbet masser af gange.

Undervejs får du et unikt kig bag kulisserne og interviews fra vores to reportere, der sidder med i bilerne hos to sportsdirektører.

- Jeg glæder mig helt vildt over, at vi igen kan have direkte båd lyd og billede fra sportsdirektørbilerne. Det giver bare noget helt unikt til vores dækning, at vi har det element med. Det giver et sjældent ind i de taktiske overvejelser, som de enkelte hold sidder med undervejs, lyder det fra TV2 Nords Hans-Christian Lauritzen, der også tidligere har kommenteret løbet.

TV2 Nord sender direkte fra Grand Prix Himmerland Rundt lørdag 28. september fra klokken 11.45 og til løbets slutning ved 17-tiden.