LIGE NU:

Uddannelse: Erhvervsskolerne Aars overtager Tradiums uddannelser i Hobro

Erhvervsskolerne i Aars tilbyder nu ungdoms- og erhvervsuddannelser i hele Himmerland, efter skolen fusionerer med Tradium, der hidtil har drevet uddannelserne i Hobro.

Det er med tilbagevirkende kraft - fra 1. januar 2020 - at Erhvervsskolerne Aars har overtaget udbuddet af ungdomsuddannelsen HHX og EUD/EUX Business i Hobro, som Tradium hidtil har stået for.

Det er både bygninger, medarbejdere, elever og så videre, som nu overgår til Erhvervsskolerne Aars. Det sker efter Børne- og Undervisningsministeriet har givet forhåndsgodkendelse til fusionen. Det oplyser skolerne i en pressemeddelelse.

Kort om fusionen

Overtagelsen sker for, at man kan sikre et komplet udbud af ungdomsuddannelser i hele Himmerland, fordi det er et område, hvor der kan være lange rejsetider for de unge, når de skal til og fra deres uddannelse hver dag.

- Den nærhed, vi kan lægge i udbuddet, vil komme eleverne til gavn. Vi er i vores DNA en himmerlandsk institution, der er gode til at drive erhvervsfaglig ungdomsuddannelse af høj kvalitet i et oplandsområde, og vi kender til de udfordringer, der kan være forbundet hermed. Dem er vi gode til at tackle og vende til vores fordel. Det vil man også kunne mærke, når vi overtager uddannelserne i Hobro, siger direktør for Erhvervsskolerne Aars, Ulf Givskov Bender.

quote Jeg er overbevist om, at vi har truffet den rigtige beslutning for både Tradium og de erhvervsrettede ungdomsuddannelser i Mariagerfjord Kommune. Det er afgørende, at der i oplandsområder som Himmerland er et bredt udbud af ungdomsuddannelser.

Lars Michael Madsen, Direktør ved Tradium.

Samarbejde på tværs af kommuner

I både Vesthimmerlands Kommune og Mariagerfjord Kommune tror man på, at ændringen af udbuddet vil have positiv effekt i begge kommuner. Man det som en klar fordel, at færre udbydere og et mere komplet udbud af indgange til ungdomsuddannelserne vil gøre det mere overskueligt for de unge, når de skal vælge deres uddannelse, samtidig med at det vil være med til at sikre den faglige kvalitet af tilbuddene.

- Der har været en stigende søgning ud af kommunen, som længe har bekymret os. Derfor er vi glade for, at vi får styrket tilbuddet til vores lokale unge. Jeg har en klar forventning om, at det fremtidige uddannelsestilbud i Hobro udbygges væsentligt i forhold til det aktuelle niveau. Det er også Erhvervsskolerne Aars’ ambition, og det har vi allerede en lovende dialog om, lyder det fra borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen.

Den endelige godkendelse af fusionen forventes godkendt i første del af 2020. De første elever på HHX og EUX/EUD Business, der kommer under Erhvervsskolerne Aars er altså fra sommeren 2020.