LIGE NU:

Udvist 13-årig forlader landet mandag – nu siger hun tak

13-årige Aphinya Pechmuang har fået afslag på opholdstilladelse, og mandag skal hun forlade Danmark. Nu takker hun sine klassekammerater og lærere.

Fredag bliver der givet ekstra lange krammere til klassekammeraterne på Farsø Skole, hvor thailandske Aphinya Pechmuang har sidste skoledag, inden hun skal forlade landet. Hun har nemlig fået endnu et afslag på opholdstilladelse, og dermed står det fast, at hun ikke må blive hos sin mor og stedfar i Farsø.

Hendes stedfar, Heini Bøgelund Andersen, afleverede hende i skole fredag morgen.

- Hun har det ikke så sjovt. Jeg tror, at hun bliver utrolig berørt, når vi nærmer os skoledagens afslutning, siger stedfaren.

Aphinya Pechmuang bor med sin mor og stedfar i Danmark. Men nu udvises den thailandske pige.

Aphinya Pechmuang er blevet udvist, fordi Udlændingenævnet ikke mener, at der er grundlag for, at hun kan blive integreret. Hendes mor kom nemlig til Danmark i 2012 for at bo med sin danske mand, og først i marts 2017 kom Aphinya Pechmuang til Danmark.

Ifølge Udlændingenævnet tyder de fem års adskillelse på, at hendes mor havde intentioner om at lade hende blive i Thailand, hvor hun boede med sin 74-årige mormor.

Ifølge Heini Bøgelund Andersen lod Aphinyas mor Supaknapa hende blive i Thailand, fordi moderen ville være sikker på selv at få opholdstilladelse og lære det danske sprog. I mellemtiden har moderen og stedfaderen besøgt Aphinya Pechmuang og hendes mormor flere gange i lange perioder, ligesom de ofte har talt sammen over telefon og Skype.

- Vi ville være sikre på, at vi var 100 procent klar til at tage imod Aphinya. Vi ville også være sikre på, at Aphinya var mentalt klar til at komme til Danmark, siger Heini Bøgelund Andersen.

Mentalt klar eller ej. Afgørelsen kom mandag 13. august, og her står der, at Aphinya Pechmuang skal forlade landet senest mandag 20. august. Det giver hende en uge til at pakke sine tasker og sige farvel.

Torsdag aften sendte Aphinya Pechmuang så en takkevideo ud på sin Facebook-profil.

Aphinya Pechmuang har lagt videoen op på sin Facebook-profil.

I videoen siger hun blandt andet tak til klassekammeraterne, lærerne på Farsø Skole og sin bedste veninde Sofia.

- Tak til vennerne i M2 (modtageklasse) for at lege med mig og snakke med mig. I er alle sammen gode venner. Tak til 8. klasse for at spille basketball sammen med mig og snakke med mig. Tusind, tusind tak, siger Aphinya Pechmuang i videoen.

Aphinya Pechmuangs lærer Pernille Aakmann har startet en underskriftsindsamling til fordel for Aphinya, og antallet af underskrifter er fordoblet på et døgn. Fredag formiddag har 4482 personer tilkendegivet deres støtte til den 13-årige pige.

- Jeg oplever Aphinya som en allerede godt integreret pige, der fint forstår og taler dansk. Aphinya er socialt anlagt og har altid været åben mod alle eleverne i klassen. Når der kommer nye børn, er Aphinya altid god til at gå til dem og sørge for at de kommer med resten af klassen, skriver læreren blandt andet i forbindelse med underskriftsindsamlingen.

Flere politikere har også meldt sig på banen for at bakke op om Aphinya Pechmuang. Senest har folketingsmedlemmet Bjarne Laustsen (S) bedt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om at stoppe udvisningen.

Den store opbakning gør indtryk på Heini Bøgelund Andersen, der er Aphinya Pechmuangs stedfar.

- Det er fantastisk at se den støtte. Det er ubeskriveligt, siger han, inden stemmen knækker over.

Den lille familie har dog ikke planer om at tage flyet til Thailand. I stedet regner de med at sætte kursen mod Tyskland, hvor reglerne for familiesammenføring er mere lempelige.

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

090421 Den med motorvejen.00_01_09_02.Still002

play Venstre vil kæmpe for den nordjyske del af Hærvejsmotorvejen

def_thumb,50_percent

play Travlt som aldrig før: Rikkes butik blomstrer efter genåbning

Pooldækning: X Factor finale - vinderen findes, Martin Jensen

Gratis onlinekoncert fra toppen af AKKC’s scenetårn: Martin Jensen giver koncert i 35 meters højde

PH MA E-koncert fra Musikkenhus  Katinka Band S1E3 Still

play Få en på opleveren: E-koncert med Katinka på TV2 Nord

Til forsiden

Til forsiden