LIGE NU:

Video fra DM i faldskærm: Skal ramme plet svarende til en tokrone

Nordjysk Faldskærmsklub er denne weekend vært ved DM i faldskærmsudspring i disciplinen ’præcision’. Her handler det om at ramme en plet på størrelse med en tokrone.

René Sølbeck Hansen er en mand med en millimeter-præcis mission.

- I 2017 blev jeg nummer fem, og sidste år blev jeg nummer tre. Så I kan nok selv regne ud, hvad det bliver i år, siger han.

Selvtilliden fejler intet hos René Sølbeck Hansen. Han er fra Nordjysk Faldskærmsklub og stiller denne weekend op ved DM i faldskærmsdisciplinen ’præcision’ med et særligt mål for øje.

- Jeg skal gerne ramme den der tokrone, der er derinde. Den gule plet.

Disciplinen kræver nemlig, at deltagerne rammer en plet på en målskive, der kun måler 2,5 centimeter.

- Det går ud på, at man skal ramme den her tokrone. Det vil sige, at man hopper ud fra 1000 meters højde, og så er det sådan set de sidste to meter, hvor det virkelig gælder om at ramme den her skive på to centimeter, forklarer Søren Schmidt Due-Hansen, formand for Nordjysk Faldskærmsklub.

Landstræner: Danskere kæmper på svære vilkår

De danske mesterskaber i præcision finder sted på Vesthimmerlands Flyveplads i Aars og har deltagelse af 25 deltagere fra hele landet.

Jiri Blaska fra Tjekkiet er både dansk landstræner og chefdommer ved dagens konkurrence, og han er imponeret over danskernes niveau.

- Danske udøvere er stærke i præcision. De vil det her, og de prøver igen og igen og igen, selvom vejret ikke altid er godt i Danmark, siger Jiri Blaska, der har en fortid som landstræner i blandt andet Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og Tjekkiet.

Formand for Nordjysk Faldskærmsklub, Søren Schmidt Due-Hansen, stiller selv op ved konkurrencen, og han ved derfor, hvor svært det er at ramme pletten.

- Det er rigtig svært. Nu stiller jeg selv op i den her konkurrence – godt nok i b-rækken – og jeg landede 10 meter fra madrassen. Så jeg vil sige, man skal have et par hundrede spring. Så hjælper det, siger formanden.

Går efter guldet

Ved DM er der både en holdkonkurrence og en individuel konkurrence. René Sølbeck Hansen stiller op i begge dele.

- Man er fire på et hold, og så springer vi otte runder. Det samlede resultat for holdet afgør, hvordan vi ender. Derudover tæller dit individuelle resultat i holdkonkurrencen i forhold til, om du kvalificerer dig til semifinalen og finalen i den individuelle konkurrence, forklarer René Sølbeck Hansen.

Han rammer pletten, der har størrelse som en tokrone, præcist ved de første to spring, og ved det tredje spring rammer han to centimeter fra pletten. Der resterer fortsat fem spring inden semifinalen og finalen i weekenden.

Hvordan ser det ud lørdag eftermiddag med de resultater?

- Haha, nu ved jeg godt, hvad du vil have mig til at sige. Jeg håber i hvert fald på at have været på podiet to gange, siger René Sølbeck Hansen.