Der er fredag aften udbrudt brand i verdens største vindmølle på testcenteret i Østerild. Foto: Privat

Naboer klager: Vestas informerede ikke om sprængning

I går valgte Vestas at vælte kæmpevindmølle, der pludseligt brændte i Thy. Mange naboer var dog ikke informeret, og det har fået dem til at klage.

Mange naboer til kæmpevindmøllen er utilfredse med omstændighederne omkring sprængningen af kæmpevindmøllen i testcentret i Thy, som MHI Vestas Offshore Wind valgte at sprænge her i går. Det skriver LimfjordUpdate.dk.

Læs også Brændende vindmølle er sprængt i stykker

Vestas havde informeret politiet og Thisted Kommune omkring sprængningen, men flere af naboerne hørte først om det, da de hørte braget fra sprængningen. 

Blandt andet kan LimfjordUpdate.dk berette om en 89-årig kvinde, der er den nærmeste nabo til testcentret, og som endda bor i sit hus som en del af en aftale omkring etableringen af testcentret i Østerild. Hun blev heller ikke informeret omkring sprængningen. 

I følge LimfjordUpdate.dk havde Vestas nemlig bedt myndighederne om diskretion omkring sprængningen. Hvorfor, er endnu uvist. 

MHI Vestas Offshore Wind vil nu undersøge hele forløbet. 

Den brændende vindmølle forfra

Forløbet omkring hele den brændende kæmpevindmølle har endnu ikke kastet særligt mange svar af sig. 

Læs også Kæmpevindmølle brænder i testcenter

Vindmøllen begyndte lige pludseligt at brænde for et par uger siden, den 4. august, og brandvæsenet, der ikke kunne stoppe branden, så magtesløse til.

Årsagen til branden er endnu ukendt, men en af teorierne går på, at nogle nye opdateringer, der var lavet på vindmøllen, kan have været årsagen. 

Læs også Vindmøllebrand opstod formentlig efter opdatering af møllen

Efterfølgende har MHI Vestas Offshore Wind valgt at vælte vindmøllen for nemmere at finde frem til brandens årsag.

Sådan her så det ud, da vindmøllen brændte.