Aalborg Håndbold deler i porten på eget gulv i Champions League-generalprøve

Aalborg Håndbold tog søndag aften hjemme i Sparekassen Danmark Arena i Gigantium imod Ribe-Esbjerg i HTH Herreligaens slutspilsgruppe 1.

Hjemmeholdet havde allerede inden opgøret sikret sig førstepladsen i gruppen og dermed en plads i semifinalerne i landets bedste håndboldturnering for herrer.

Samtidig har holdet større opgaver ventende allerede i næste uge, hvor de skal forsøge at spille sig videre til kvartfinalerne i Champions League mod Veszprém, som de spillede første opgør imod i Ungarn tidligere i denne uge og tabte med 31-32.

Det ændrede dog ikke på det faktum, at de var store favoritter inden kampen mod Ribe-Esbjerg, der kæmper om andenpladsen i slutspilsgruppen, der er adgangsgivende til semifinalerne i den danske liga.

Gæsterne viste stort også fra start, at de havde mest at spille for ved at være foran med fire mål i løbet af første halvleg. Det forspring skrumpede dog til ét mål, da de første 30 minutter var gået.

Aalborg Håndbold fik ikke bedre fat i anden halvleg, selv om de kortvarigt var foran. I de døende sekunder fik hjemmeholdet dog udlignet, så opgøret endte 32-32.

Det betyder dog som skrevet intet for Aalborg Håndbolds placering. Svenske Lukas Nilsson blev Aalborgs topscorer med syv scoringer.

Hvis Aalborg Håndbolds cheftræner Stefan Madsen havde håbet på, at han tidligt kunne forberede sig på en kommende semifinalemodstander, så er det ikke sagen.

Før sidste spillerunde i den anden slutspilsgruppe, som Aalborgs gruppe parres med i semifinalerne, kan alle fire, GOG, Fredericia, Skjern og TMS Ringsted nemlig ende på andenpladsen og dermed blive nordjydernes forhindring før en eventuel finale.