Lange udsigter for eventuel genopførsel af Svinkløv

 Lange udsigter for eventuel genopførsel af Svinkløv

Hele Danmark taler om, at det prægtige Svinkløv Badehotel skal genopføres hurtigst muligt. Men det er ikke helt ligetil, og ejerne skal gøre sig mange overvejelser.

De fleste husker det historiske Svinkløv badehotel som stort og flot. Et enestående træhus med en fantastisk beliggenhed. Helt anderledes ser det ud i dag. Tabet er ubeskriveligt,  og hele Danmark taler om, at hotellet må genopføres hurtigst muligt.

Om det kan lade sig gøre afhænger i høj grad af myndighederne. 

 

- Der er to myndigher i det. Der er Jammerbugt kommune, og så er der Naturstyrelsen. Jammerbugt Kommune står for bygningsreglementet og planloven, mens Staten ejer grunden og står for det med, at det er fredet grund, fortæller Kell Agerbo, afdelingsleder, Jammerbugt Kommune.

Men der skal også gøres andre overvejelser. Kan man for eksempel opføre det i en tro kopi - i ren træ og samme stil som fra 1920'erne? 

- Meget kan jo lade sig gøre. Hvis ejer og arkitekter siger, det er den store drøm, vil vi da forsøge, siger fortæller Kell Agerbo, afdelingsleder, Jammerbugt Kommune.

Og dernæst skal der vurderes, hvorvidt der overhovedet findes artiktekter, der besidder evnerne. Heldigvis er Dansk Byggeri optimistiske. Men trods optimismen, så kræver det altså en stor portion forarbejde. 

- Forudsat at forarbejdet er udført, at teknikere har lavet solide tegninger, så er det intet problem at udføre det siger Ole bæk pedersen fra Dansk Byggeri. 

Eksperterne er enige om at det først og fremmest er op til ejerne, hvilken version de vil opføre, og uanset, om de vil lave en kopi i samme stil som det nu brændte Svinkløv, eller om de vil satse på et moderne hotel, så kræver det, at alle parter - både kommune og staten når til enighed. 

- Ejerne skal have fat i dygtige arkitekter, og så skal de invitere kommunen og staten med til nogle møder, hvor vi skal diskutere, hvilken retning vi skal i, forklarer Kell Agerbo, afdelingsleder, Jammerbugt Kommune.


Brand på Svinkløv Badehotel

Svinkløv

Et år efter Svinkløv-brand: 700 danske overnatningssteder har ikke forsvarlig brandsikkerhed

def_thumb,50_percent

play Forsikringssagen afsluttet: 36 millioner på vej til Svinkløv Badehotel

default_thumb

play Det nye Svinkløv Badehotel flytter ind i Utzon Centeret

090117 Svinkløv 2017

play Tidsplanen er skredet: Svinkløv genåbner først i 2019

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland