Hobro taber på hjemmebane og udskyder AaB's oprykningsfest

Det blev ikke en kamp til scrapbøgerne for himmerlændingene.

Hobro IK skulle lørdag eftermiddag forsøge at spille sig væk fra sidste- og sjettepladsen i oprykningsspillet i landets næstbedste fodboldrække, NordicBet Ligaen.

På hjemmebane var FC Fredericia på besøg, og det stod klart fra start, at hvis Hobro IK fik point i dagens opgør, så kunne naboerne fra AaB med en sejr søndag matematisk sikre sig oprykningen til 3F Superligaen.

På den måde var det både Hobro-tilhængerne, men også AaB-tilhængerne som lørdag holdt med de gulblusede hobrogensere.

Men de nordjyske håb fik hurtigt et knæk. Efter godt et kvarters spil kom gæsterne fra FC Fredericia i front, da Sofus Berger scorede til 1-0.

Spænding til sidst

Det var en første halvleg, hvor gæsterne var mest i boldbesiddelse, og stillingen forblev sådan indtil det 72. minut.

Her kom Gustav Marcussen på scoringstavlen, og så var FC Fredericia på vej mod en sikker sejr på 2-0.

I kampens døende minutter fik Hobro IK's Richmond Gyamfi bragt spændingen tilbage med sin reducering til 1-2, men yderligere scoringer kom der ikke.

Dermed ligger Hobro IK stadig på sjettepladsen med 37 point efter 26 kampe, mens FC Fredericia nu ligger på tredjepladsen med 14 point op til AaB på den oprykningsgivende andenplads.

Dermed kan AaB endnu ikke fejre oprykningen, selvom det bliver til en sejr i morgendagens kamp, når turen går til Kolding.