Ingibjørg skal med til Aalborg Karneval - men i år bliver måske anderledes

Når Aalborg Karneval løber af stablen til foråret, overvejer Ingibjørg Beder at gå all in på samba-rytmik i den berømte sambagruppe Poco Loco.

Sambatrommer og vrikkende hofter bliver fejret ved karneval i Aalborg til maj, og for mange unge betyder det festlig udklædning og sprut i lange baner. 

Færøske Ingibjørg Beder har planer om at deltage i festen, men måske på en helt ny måde. Søndag eftermiddag tog hun nemlig til prøvetime hos Poco Loco, der hvert år giver den los med brasilianske rytmer i et sambaoptog.

- Nu ser jeg lige, hvad det her har at byde på. Så kan det være, jeg skifter over, griner hun. 

Alle kan være med

Går man med en drøm om at være med i sambaparaden til Aalborg Karneval, kan man prøve det af hos sambaskolen, som giver to gratis prøvegange i dans eller trommespil. Tiden vil vise, om paraden bliver med Ingibjørg Beders assistance på tromme den 27. maj. 

- Det er vores store dag at gå til den internationale parade til Aalborg Karneval og at være med til stjerneparaden weekenden efter. Og det kan Ingibjørg og de andre sagtens blive klar til, fastslår Casper Andersen, der underviser musikerne hos Poco Loco.  

Ingibjørg Beders kæreste spiller i forvejen i gruppen, og derfor blev hun interesseret, da tilbuddet om prøvetimer dukkede op. 

- Jeg skulle lige se, hvad han går og laver. Så kan det være, det også er noget for mig, siger Ingibjørg Beder. 

Poco Loco øver sig på syvende sal i Nordkraft. Starter man hos gruppen nu, kan man nå at blive klar til at danse eller spille med sambagruppen til Aalborgs største festdag den 27. maj 2023.
Poco Loco øver sig på syvende sal i Nordkraft. Starter man hos gruppen nu, kan man nå at blive klar til at danse eller spille med sambagruppen til Aalborgs største festdag den 27. maj 2023.
Foto: Ib William Christensen

Poco Loco har optrådt til Aalborg Karneval siden 1984, og de håber på, at flere har lyst til at slutte sig til gruppen. 

- Alle kan prøve at være med to søndage og se, om det er noget for dem, siger Casper Andersen. 


Gået over forventning

Selvom Ingibjørg Beder aldrig har spillet trommer før, sætter det ikke en stopper for håbet. Efter bare en halv times trommespil er hun overrasket over sin præstation.

- Det gik faktisk godt, synes jeg. Det er lidt svært, at man skal holde sig til takten, men også den måde man skal holde på trommestikkerne. Det er lidt meget at koncentrere sig om, siger hun. 

Den berømte sambaskole har eksisteret siden 1984, og de håber på, at flere har lyst til at tilslutte sig.
Den berømte sambaskole har eksisteret siden 1984, og de håber på, at flere har lyst til at tilslutte sig.
Foto: Ib William Christensen

Spørger man underviseren, er det også gået over al forventning, når han hører de nye medlemmers trommespil. 

- Jeg synes, de har klaret det rigtig godt. Det er ikke nemt, og det er en stejl indlæringskurve. De er gode, dem der er her, og de har en rigtig god rytmeforståelse, siger Casper Andersen. 

Ønsker man en gratis prøvegang, så kan man også næste søndag være med, når Poco Loco øver sig fra klokken 15-17 i på syvende sal i Nordkraft i Aalborg. 
Aalborg Karneval

270523 Karneval 2023 - SIHO siho 7872

Rekord sat: Aldrig har så mange festet i gaderne

270523 Karneval 2023 - SIHO siho 7885

Fire anholdt ved Aalborg Karneval

aalborg karneval

gallery Karneval, konfetti og kærlighed: Se de flotte billeder

20220528-133940-L-3398x2060ma

Nu går det løs: Sådan kommer festen til at påvirke trafikken

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland