AaB falder markant på DBU-liste, men fastholder ligastatus

Hobro IK springer op på listen, mens man i Vendsyssel misser divisionsrækkerne.

DBU’s (Dansk Boldspil-Unions) klublicens for talentudvikling er netop offentliggjort, og her fordeler de tre nordjyske klubber sig noget forskelligt. 

Oprykkerne til Superliagen AaB er blevet tildelt tre en halv stjerner og indtager dermed 11. pladsen, mens Hobro IK har fået to en halv, hvilket lander dem på 23. pladsen. Sidst men ikke mindst har Vendsyssel FF indtaget 31. pladsen med to stjerner. 

Det betyder, at AaB’s akademihold også i sæsonerne 2024/2025 og 2025/2026 fortsat deltager i de bedste ligaer, mens Hobro IK fortsætter i divisionsrækkerne. Vendsyssel FF misser lige akkurat divisionsrækkerne og ender i lokalunionen. 

- Når man ser på, hvordan fodboldlandskabet udvikler sig på ungdomsniveau, er det en stor anerkendelse af AaB Akademiet, at vi igen tildeles ligastatus. Der bliver gjort et ekstremt stort og dygtigt stykke arbejde overalt i Danmark, hvilket afspejles med flotte præstationer på både klub- og landsholdsniveau, udtaler akademichef Mathias Krogh i en pressemeddelelse.

Sidste gang DBU foretog indrangering og stjernetildeling for to år siden, var AaB på sjettepladsen, dermed er aalborgenserne altså faldet hele fem pladser. 

- Konkurrencen om netop at være en del af det fineste selskab vil kun blive intensiveret den kommende tid. Derfor ved vi også, at vi skal forbedre os på flere områder, herunder blandt andet vores organisation og vores holdudvikling, hvilket licensvurderingen også er med til at belyse, forklarer akademichefen. 

I indeværende sæson er både AaB's U/17 Ligahold og U/15 Ligahold fortsat i spil til at tage medaljer, mens U/17 Ligaholdet netop har fået en andenplads ved en stor international turnering i Frankrig, hvor klubber som Paris Saint-Germain, Sporting CP, AS Monaco, LOSC Lille, CSKA Sofia og Athletic Bilbao også deltog.Seneste nyt

fra Nordjylland