Adgang forbudt: Meter-dybt hul på nordjysk golfbane

Banen ventes først at være helt klar til en runde golf igen torsdag, oplyser forretningsordføren i klubben.

Huller er en fast og vigtig del af enhver golfbane.

Men onsdag morgen er der dog tale om en gedigen overraskelse, som medlemmerne af Ørnehøj Golfklub ved Gistrup møder på hul 23.

Her er der nemlig sket en voldsom underminering af jorden, hvilket har skabt et gigantisk jordfaldshul, som er flere meter dybt.

Det betyder, at banen ikke kan spilles på fra hul 19 til 27.

På golfklubbens Facebook-side advares medlemmer om at nærme sig det specifikke hul.  

Hullet er seks meter dybt og fire meter i omkreds.
Hullet er seks meter dybt og fire meter i omkreds.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Har sikret området

Golfklubbens ledelse blev bekendte med det farlige hul allerede tirsdag, lød det her til TV2 Nord:

- I går kom en af mine greenkeepere ind og hentede os på kontoret, fordi vi skulle ud og se, at de havde observeret et hul ude på kanten af en fairway. Og det må man jo så give dem ret i, siger Mads Rom, forretningsordfører i Ørnehøj Golfklub.

- Der er et jordfaldshul, som er cirka seks meter dybt og fire meter i omkreds. Vi har sikret området og afspærret det for alt golfspil, fortsætter han.

Nu skal arbejdet med at fylde hullet i gang med maskiner. Derudover vil man også undersøge resten af området for andre lignende jordfaldshuller.

- Vi kigger efter fordybninger i græsset, men indtil videre har vi ikke observeret noget, lyder det afslutningsvist fra Mads Rom.

Han peger på, at jordfaldshullet kan være opstået som følge af de enorme mængder regn, der har ramt Nordjylland på det seneste.Seneste nyt

fra Nordjylland