Bekymrende smittetal: Unge i Aalborg bør lade sig teste

Coronasmitten er stigende særligt blandt unge i Aalborg. Derfor opretter Aalborg Kommune i samarbejde med Region Nordjylland et midlertidigt testtilbud i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Fredag er det måned siden, at syv nordjyske kommuner blev lukket ned - og det har hjulpet på antallet af smittede, der er faldet markant. Men i Aalborg Kommune går det den forkerte vej.

- Vi har på baggrund af de seneste ugers smittetal konstateret, at specielt mange unge mennesker er smittet. Det er ganske naturligt, da de generelt har flere sociale kontakter end os lidt ældre, siger Jan Nielsen, direktør Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

Smitten i kommunen har været stigende de seneste dage, og det gælder især de 20-29-årige.

- Vi vil meget gerne inden de unge mennesker spredes over hele landet, for at holde jul med familien, have brudt smittekæderne. Den bedste måde at bryde smittekæderne er massiv testning. Det har man senest set resultatet af i de syv nordjyske kommuner. 

- Jeg håber, at alle unge i Aalborg kommune vil tage positivt mod tilbuddet om test, lyder opfordringen fra Jan Nielsen.

Fredag har smittetallet bevæget sig op på 43 nysmittede i kommunen, og de smittede er hovedsageligt fra 9000-området, oplyser Region Nordjylland. Derfor opfordres især unge til at lade sig teste tirsdag og onsdag i næste uge. Det kommer til at foregå i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor Region Nordjylland rykker ud med mobilt testudstyr.

Har man sygesikringsbevis med og mundbind på, kan man møde op uden tidsbestilling i tidsrummet kl. 9-17 de to dage.

I Aalborg Kommune ligger incidenstallet lige nu på 78,9 smittede pr. 100.000 borgere.


Seneste nyt

fra Nordjylland