Borgmester er dybt uenig med minister om kønsopdelt svømning: - Forkert at diktere

På trods af, at de kommer fra samme parti, er Aalborg-borgmester Lasse Frimand Jensen og Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad slet ikke enige om, hvordan man skal håndtere kønsopdelt svømning.


Fredag kom Kaare Dybvad Bek (S), Udlændinge- og Integrationsminister, med en bredside til de kommuner, hvor der er kønsopdelt svømning.

En af disse er Aalborg Kommune, men borgmester, Lasse Frimand Jensen (S), er slet ikke enig i den kritik, der kommer fra ministeren.

- Som borgmester tror jeg på, at vi i Aalborg Kommune skal have foreningsfrihed. Så at der er én forening, som tilbyder kønsopdelt svømning, ser jeg ikke som et problem. Det skal de have lov til, så længe de ikke gør noget, der bryder loven, siger han og fortsætter:

- Der er kun én enkelt forening, som vi har kendskab til i kommunen, der tilbyder kønsopdelt svømning.

Ministerium i rundspørge

Udgangspunktet for kritikken fra ministeren er en undersøgelse af ministeriet selv, som spurgte kommunerne om forekomsten af kønsopdelt svømning i offentlige svømmeanlæg.

Her svarede 92 ud af 98 kommuner, og 12 af dem svarede, at de er bekendte med, at der tilbydes kønsopdelt svømning i offentlige svømmeanlæg.

- Jeg mener helt grundlæggende, at kønsopdelt svømning er udansk og undergravende for integrationen i Danmark.

- Vi skal ikke lade mellemøstlige normer diktere, hvordan vi indretter vores offentlige rum, siger Kaare Dybvad Bek i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Er det et problem?

Men samme holdning af borgmesteren altså ikke af.

- Jeg synes, det er fint at gøre opmærksom på, at alle mennesker i vores samfund skal integreres. Jeg vil sige, jeg kender ikke til den forening, og hvilket ophav de har. Men jeg ved, vi har andre klubber i kommunen, hvor der er ikke-etnisk danske, og jeg vil sige, at det er ikke problem, at svømmeklubberne ikke integrerer svømmere, siger Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

- Min holdning til det som borgmester er, at foreningerne selv skal afgøre, hvordan de vil afholde deres tilbud. Det skal foreningerne selv styre, så længe de ikke bryder loven.

Han mener netop, at det er forkert at diktere, om der skal være kønsopdelt svømning, og han er stærk tilhænger af foreningsfrihed.

- Det er ikke et problem, når der er én forening ud af mange, der gør det. Og Vores egen svømmeundervisning, som kommunen tilbyder er ikke opdelt.

Borgmesteren vil nu gå i dialog med ministeriet for at få snakket om, at det er et reelt problem.

- Jeg har ikke hørt, at der er et problem i det her. Kaare Dybvad Bek er en klog på mand, så jeg er sikkert på, vi får en god snak om det, siger Lasse Frimand Jensen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland