Den næste Utzon? - Det er en af Danmarks vigtigste råstoffer

Elever fra Hals Skole var torsdag inviteret på besøg hos Utzon Center i Aalborg i håb om at finde vække børnenes interesse for arkitektur - og måske finde den næste Utzon.

Mange kender formentlig computerspillet Minecraft, hvor man kan bygge stort set hvad som helst med små firkantede kasser. 

Helst sådan forløb det ikke, at en 3. klasse fra Hals Skole var inviteret på besøg hos Utzon Center i Aalborg. 

Det har de gjort for at vække interessen for arkitektur.

- Nu handler det jo ikke om, at vi skal klæde en hel generation på til at blive arkitekter. Men der kunne jo være, at der var en fremtidig Jørn Utzon blandt børnene herinde, Kristian Kristensen, formidlingsarkitekt hos Utzon Center, med et smil.

Arkitekten Jørn Utzon, der er opvokset i Aalborg, er manden bag det verdensberømte Operahus i Sydney.

Eleverne har nemlig brugt dagen på at bygge diverse arkitekturiske værker, som til sidst sættes sammen i et stort mesterværk.

- Jeg tror næsten ikke, at de opdager, at de lærer noget. Man lærer jo også bedst, når man er totalt opslugt af et emne eller et fag. Og det ligner det og lyder det til, at de er, siger Kristian Kristensen. 

Når værket og bygningerne er færdige, scannes de ind i netop Minecraft, hvor de sidste justeringer tages.

- Den ser lidt anderledes ud, end man havde forventet, fortæller eleven Norma Høyer Wallem Johansen.

Eleverne fik også muligheden for at træde ind til deres arkitektur med en Virtuel Reality-brille på hovedet. 

- At kunne være med til sådan nogle aktiviteter, der fordrer til kreativitet, er ret skønt. Fordi det er en af Danmarks vigtigste råstoffer. Og det ligner, at der er håb for fremtiden, slutter Kristian Kristensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland