Dom i drabssag fra Aalborg: Begge idømt lang fængselsstraf

23-årige Kylie Flodager og 36-årige Dan Flex er begge netop blevet idømt 14 års fængsel ved Retten i Aalborg.

14 år i fængsel. Sådan skal 23-årige Kylie Flodager og 36-årige Dan Flex straffes for 30. april 2021 at have dræbt en 45-årig mand i en lejlighed på Ørstedsvej i Aalborg. 

Normalvis straffes manddrab med 12 år, men sagens anklager, Mette Bendix, udtalte forud for dommen, at der er skærpende omstændigheder i denne drabssag, der gør, at straffen bør være længere.

Det begrunder hun blandt andet med, at forløbet i lejligheden forud for drabet var meget voldsomt. 

- Retten har været inde og vurdere beviserne på samme måde, som anklagemyndigheden har, og det er jeg naturligvis tilfreds med. Jeg hæfter mig ved, at de ligesom jeg har vurderet, at der er væsentlige skærpende omstændigheder i denne sag, siger anklager Mette Bendix. 

Anklagemyndigheden gik efter 16 års fængsel, men den endelige dom lyder altså på 14 år til dem hver især. 

- Hvorfor vi lander på 14 år og ikke på 16 år, det må jeg hjem og læse, når dommen kommer, siger anklageren. 

Kylie Flodager anker til frifindelse

36-årige Dan Flex modtager dommen, mens 23-årige Kylie Flodager anker til frifindelse.

quote Jeg synes, det er en rigtig hård dom

Søren Beckermann, Forsvarsadvokat for Kylie Flodager

Efter domsafsigelsen fik TV2 Nords reporter en kommentar fra 23-årige Kylie Flodagers forsvarsadvokat, Søren Beckermann.

- Min klient var 21 år gammel på gerningstidspunktet så en dom på 14 år, den er hård, siger forsvarsadvokaten. 

Søren Beckermann har på vegne af sin klient, Kylie Flodager, anket dommen til frifindelse.

- Min klient har ikke lagt skjul på, at hun har gjort den afdøde noget, men hun afviser at have del i drabet. Der var to til stede i lejligheden udover afdøde, og de har begge to peget på hinanden som værende den, der begik drabet. Anklagemyndigheden har udpeget min klient, som værende den der begik drabet og retten er kommet frem til, at de har været sammen om det. Så der er i hvert fald mange meninger om, hvad der er foregået, og det er for mig et bevis for, at der er tvivl om min klients skyld, siger forsvarsadvokat, Søren Beckermann. 

Timevis med mishandling

Forud for drabet havde Kylie Flodager og Dan Flex udsat offeret for grusom mishandling gennem adskillige timer.

En retsmediciner har i retten dokumenteret, at offeret har modtaget mindst 40 stik og snit med kniv forskellige steder på kroppen. At han er blevet gennembanket med et jernrør, hvilket forårsagede 9 brækkede ribben, og at han et ukendt antal gange er blevet udsat for kanyleindsprøjtninger med brintoverilte og WC-rens.

Det var dog kvælning med et bælte, der endte med at tage livet af manden, og hvem af de to tiltalte, der havde udført netop dén del af grusomhederne, har de været uenige om i deres forklaringer i retten.Retten har ikke kunnet bevise, om hensigten med mødet var, at manden skulle dø, men retten finder det beviseligt, at de to tiltalte på et tidspunkt i løbet af det mange timers lange overfald måtte have vidst, at det var det, der ville ske.

Retten tillægger det også betydning, at kæresteparret efter drabet pakkede liget ind i sorte sække og forsøgte at bortskaffe offerets bil.

Lokkede offer hen til lejligheden

Det var Dan Flex, der lokkede offeret hen til lejligheden på Ørstedsvej 30. april 2021, hvor han endte sine dage.

Den 45-årige mand havde flere år forinden haft et seksuelt forhold til Kylie Flodager, og det var det forhold, der endte med at koste ham livet.

Den Kylie Flodager har i retten forklaret, at den 45-årige mand ved flere lejligheder skulle have overskredet hendes grænser ved for eksempel at have haft sex med hende på et tidspunkt, hvor hun var fuld og påvirket af stoffer.

Da hun fortalte sin nye kæreste, Dan Flex, om disse påståede overgreb, fik han en trang til at give den 45-årige mand en lærestreg. Derfor lokkede han via sms-beskeder den 45-årige mand hen til lejligheden ved at udgive sig for at være Kylie Flodager, og det var her den dødelige vold begyndte.


Seneste nyt

fra Nordjylland