Seneste nyt

fra Nordjylland

En sparkede på biler - en anden solgte stoffer: Politiet giver status på Aalborg Karneval

Med over 100.000 feststemte mennesker i Aalborgs gader, der har indtaget promiller siden den tidlige morgen, er det umuligt der kommer en politisag eller to ud af det.

Og lørdag aften kan politiet melde ud, at de i alt har haft 13 sager ved dette års karneval.

To af sagerne har handlet om vold, to om trusler om vold mod en tjenestemand i funktion , syv for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og to sager om euforiserende stoffer. I alt er otte af personerne blevet anholdt - og en er løsladt igen. 

- Der er stadig en masse mennesker rundt omkring i det centrale Aalborg, men de fleste karnevalsdeltagere er inde i Kildeparken, hvor festen er godt i gang. Vi er stadig tilstede ved Ansgar Kirke med den mobile politistation, hvor man kan tale med politiet, hvis der er behov for det. Inde i Kildeparken vil man også kunne møde dialogbetjente i gule veste, som runderer aftenen igennem, siger vicepolitiinspektør Lasse Kragh.

Senest har der været en sag, hvor en 27-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fordi han havde set sig sur på nogle biler på Vesterbro ved Kildeparken. 

Og Region Nordjylland melder om, at der er forholdsvis få skader. Der har været 185 besøg på den fremskudte skadestue ved Kildeparken, hvoraf 55 er blevet sendt videre til Aalborg Universitetshospital.

- Vores umiddelbare vurdering er fortsat at der er mere stille end normalt og det har været mange af de mindre skader, der har domineret billedet. Der var relativt travlt fra klokken 15:00 til 17:00, hvorefter det stilnede af. Hvad angår opkald har vi haft 60 opkald ude i byen, heraf blev 31 løst af førstehjælpere, mens resten er blevet løst af ambulancer eller patienttransportkøretøjer, fortæller vagtcentralchef Jan Lindberg.

Der er ingen melding om alvorlige tilskadekomster, oplyser han videre.