Endnu en værge trækker sig: - Jeg synes, vi skal åbne en flaske champagne

Forleden fortalte TV2 Nord om en professionel værge, der havde sendt en hjerneskadet kvinde fra København til et plejehjem i Aalborg uden indbo. Værgen har nu trukket sig.

Det hjælper at klage. 

Det kan Jette Boier Okholm og Flemming Sandberg Okholm skrive under på, efter de har klaget over den værge, som har været værge for Flemming Sandberg Okholms søster, Birthe.

- Jeg tænkte, jeg synes, vi skal åbne en flaske champagne. Og så tænkte jeg, at det nytter at klage. Det nytter at gå frem med en sag. Det skal godt nok fejres, at han er ude af billedet, siger Jette Sandberg Okholm.

I går fik parret nemlig besked fra Familieretshuset om, at Birthes professionelle værge har besluttet at trække sig, og at de derfor nu kan blive værger for Birthe, der blev hjerneskadet efter et fald ud af et vindue på bagtrappen til sin lejlighed.

Det er ellers et år siden, at Jette Boier Okholm ansøgte om at blive værge for Birthe og fik afslag.

- Jeg bliver stædig. Især i det her tilfælde, fordi det har været en helt urimelig sag.

Har du et godt tip?

Denne historie er blevet til på baggrund af et tip fra en bruger. Hvis du har en historie, du synes, vi skal kigge nærmere på, så klik herunder eller send en mail til redaktion@tv2nord.dk
Tip os

Glæder sig til at få indblik i økonomi

Birthe boede egentligt i København, men ankom til Gug Plejehjem 16. marts 2022. Det eneste, hun havde med, var en sportstaske.

Jette og Flemming undrede sig begge over, at Birthe hverken fik møbler eller tøj med til Aalborg, og derfor spurgte de værgen, hvor hendes indbo var blevet af.

- Vi får at vide, at værgen har smidt hendes ting ud, fordi han ikke mente, at det var noget værd og noget at gemme på. Da vi spørger til hendes tøj, siger værgen, at vi bare kan købe noget nyt, for der var "ingen smalle steder", sagde Jette Boier Okholm til TV2 Nord i sidste uge.

Værge sendte Birthe på plejehjem uden møbler og tøj
Værge sendte Birthe på plejehjem uden møbler og tøj
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord

Udover de ejendele, som værgen har smidt ud, havde Birthe blandt andet noget sølvtøj og kongeligt porcelæn, som heller ikke kom med til Aalborg. 

I den forbindelse fik parret at vide, at den professionelle værge havde solgt det til en, som han kendte uden at oplyse, hvor meget det var solgt for.

Derfor ser Jette Boier Okholm frem til at få indblik i svigerindens økonomiske forhold. 

- Det vil vi gerne have indblik i. Vi aner jo ikke en pind om noget som helst, hvad han har gjort, og hvad han har fået.


Seneste nyt

fra Nordjylland