Fest og glade dage i weekenden - men i hverdagen er der for få gæster

En mulig ny restauratørforening skal være med til at løse udfordringerne, som beværtningerne i Jomfru Ane Gade oplever.

- Vi kannibaliserer på hinanden lige nu.

Sådan lyder det fra ejeren af Giraffen og Rocken i Aalborg, Daniel Lehmann.

Han er samtidig initiativtager til en mulig ny gadeforening for beværtningerne i Jomfru Ane Gade. 

Baggrunden er, at Gaden mangler gæster, da der har været en nedgang i antallet af besøgende de seneste år. 

- Vi skal have en bredere demografi blandt gæsterne. I stedet for nu, hvor Gaden appellerer til de 18-25 årige, skal vi udvide, så vi også tiltrækker de 25-35 årige. Jeg har selv valgt at lave et sted, hvor jeg selv har lyst til at komme – og jeg er 43, siger Daniel Lehmann og fortsætter:

- Det handler ikke om priser, men om at lave noget andet, så vi ikke bare konkurrerer på priser, for så udvander vi os selv. Hvis vi skal vinde på turisme-siden, så skal vi også levere kvalitet og oplevelser.

Samlet produkt

Det er selvfølgelig ikke på alle beværtninger i gaden, at der er nedgang i antallet af gæster. Hos enkelte kører det fint, men de fleste mangler gæster i hverdagene og dagstimerne, mens der fredag og lørdag aften er godt gang i den med øl, shots og drinks

Formålet med foreningen er at skabe et fællesskab og derigennem fælles arrangementer, der kan skabe og omtale og tiltrække nye gæster til Gaden for at løse udfordringerne. Der er stiftende generalforsamling onsdag klokken 16 på Pigen og Trompeten. 

- Vi skal skabe en oplevelse af, at Gaden er et sted, hvor der sker noget. Gæsterne ser os som et samlet produkt, og derfor skal vi også omfavne det, fortæller Daniel Lehmann. 

Initiativtageren har allerede modtaget mange tilkendegivelser fra andre om, at de vil deltage på mødet for at høre om foreningen. Men han er meget usikker på, hvor stor opbakning der er for en ny forening.

- Jeg håber, de store spillere (i Gaden red.) vil være med, ellers er det urealistisk – men det må tiden vise, fortæller Daniel Lehmann. 
Seneste nyt

fra Nordjylland