Fire mænd forsøgte at befri varetægtsfængslet - nu skal de selv bag tremmer

Fire mænd forbliver anholdt i tre dage efter at have forsøgt at hjælpe en fange med at flygte.

Medvirken til et mislykket flugtforsøg betyder nu, at fire mænd på mellem 20 og 24 år i de næste tre dage forbliver anholdt.

Det er udfaldet af et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring lørdag eftermiddag.

Her blev de fire mænd fremstillet for en dommer, efter at de fredag eftermiddag omkring klokken 15.09 - ifølge politiets sigtelse - forsøgte at befri en varetægtsfængslet mand.

Episoden fandt sted sted i krydset mellem Vesterbro, Østre Allé og Hobrovej i Aalborg. Her stoppede de fire mænd, som kom kørende i en personbil, en fangestransport. Ifølge sigtelsen forsøgte mændene at befri en varetægtsfængslet mand ved at true de to transportbetjente, der havde manden i deres varetægt under transporten.

Med personbilen blokerede mændene vejen for transportvognen, og en af de sigtede mænd, som var iført maskering, steg ud af personbilen og gik hen mod transportvognen. Han havde en ikke nærmere defineret genstand i den ene hånd.

Forsøget på at befri den varetægtsfængslede mand mislykkedes, da transportvognen kørte fra stedet.

De fire mænd blev anholdt omkring klokken 15.45 fredag eftermiddag.

De er alle sigtet for trusler om vold mod personer, der handler i medfør af offentlig tjeneste, samt for at bistå en fængslet person, som prøver at flygte.

De fire mænd skal stilles for en dommer igen senest tirsdag eftermiddag.


Seneste nyt

fra Nordjylland