Seneste nyt

fra Nordjylland

Gæster fra 47 lande var forbi Springeren i 2023

Besøgsmæssigt har Springeren - Maritimt Oplevelsescenter i Aalborg haft det bedste år nogensinde.

For hele 20 procent flere gæster lagde vejen forbi oplevelsescentret i 2023.

-  Et særdeles glædeligt faktum, som også viser sig i regnskabet, med en flot vækst på 34% på billetindtægterne, lyder det fra direktør Mads Sølver Pedersen.

Det er - måske ikke overraskende - primært aalborgensere og nordjyder, der besøger oplevelsescentret. 

Men centret har også noteret sig besøgende fra intet mindre end 47 lande.

- Besøgsrekorden tager vi som et flot bevis på, at vi byder på noget, som både aalborgenserne og de mange turister og udenlandske gæster sætter stor pris, siger bestyrelsesformand Claus Holstein.

Ikke overraskende var den helt store udfordring for centret i 2023 de fire måneder, hvor de ikke vidste, om de var købt eller solgt i forhold til, om de mistede den pose penge, som de får af Aalborg Kommune i støtte.

- Det er min vurdering, at den usikkerhed, som man fra politisk side lagde ned over os gennem den bombastiske udmelding om bortfald af vort kommune tilskud, har kostet os et sekscifret beløb i sponsoraftaler og fondsstøtte til udstillinger og projekter, siger Mads Sølver Pedersen og fortsætter:

- Derfor er det ekstra glædeligt, at vi gennem markedsføring, optimisme og imponerende arbejdsindsats fra alle vores medarbejdere og frivillige er lykkedes med at øge besøgstallet, som har sikret os, at vi trods alt er endt på såkaldte sorte tal på bundlinjen, når vi gør året op.