Seneste nyt

fra Nordjylland

Håndboldekspert spår stor fremtid for Aalborg Håndbold

Bent Nygaard tror, at Aalborg Håndbold vender tilbage til Final 4 i nær fremtid.

Et sølle mål var, hvad der adskilte håndboldmastodonten FC Barcelona og Aalborg Håndbold i søndagens Champions League-finale.

Mikkel Hansen og kompagni var mere eller mindre hele tiden på jagt efter FC Barcelona, men det lykkedes dog Aalborg-spillerne at tilkæmpe sig enkelte føringer undervejs i kampen.

Til allersidst stod overliggeren imidlertid i vejen for en forlænget spilletid. Trods nederlaget mener TV 2's håndboldekspert Bent Nygaard, at Jan Larsens tropper kan være meget stolte af holdets Champions League-kampagne.

- Folk skal lige forstå, at det er et dansk hold, der var ved at sætte sig på Champions League-tronen. Der er ingen danske hold, der har vundet Champions League, og det historiske her er også, at ingen danske hold - udover Aalborg - har været i to finaler, siger han.

Aalborg Håndbold var også i finalen i klubhåndboldens allerfineste turnering tilbage i 2021, hvor det ligeledes blev til et nederlag til FC Barcelona. Det er dog langt fra hverdagskost at se danske hold nå så langt i Champions League.

Bent Nygaard er imidlertid fortrøstningsfuld på det nordjyske holds vegne.

- Det giver kun endnu mere energi for at stå her igen næste år. Jeg tror, at det er den udvikling, man vil se, at Aalborg Håndbold om tre til fem år vil stå hernede og kæmpe for at tage den Champions League-titel, siger han.

Se interviewet med håndboldeksperten i toppen af artiklen - og se samtidig hvad Niklas Landin havde at sige efter kampen.

Foto: Bertram Bailey